Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στη Γερμανία νέο «κύμα» κρουσμάτων κορονοϊού, με τον δείκτη μεταδοτικότηατς του ιού να έχει εκτιναχθεί στο 2,76. Περισσότεροι από 200 ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν. Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.

Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα. Την Τρίτη 23 Ιουνίου, επιβλήθηκε και το πρώτο τοπικό lockdown στη Γερμανία, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σε σφαγείο. Το μέτρο ανακοινώθηκε για το Gütersloh, από τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη πόλη. «Εισάγουμε περιορισμό στις επαφές, όπως είχαμε κάνει τον Μάρτιο», ανακοίνωσε ο Άρμεν Λάσετ, πρωθυπουργός του κρατιδίου.

Στη συγκεκριμένη πόλη – όπου ζουν περίπου 360.000 άνθρωποι – εντοπίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού με εστία ένα σφαγείο. Το lockdown που επιβλήθηκε είναι μίας εβδομάδας – θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου – ενώ ο Λάσετ έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο. Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τοπικό lockdown στη Γερμανία, από τον Μάιο, όταν ξεκίνησε η διαδικασία άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ινστιτούτο Robert Koch 

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα ακόμη 19 θάνατοι ενώ εντοπίστηκαν παράλληλα 587 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία να φθάνει πλέον τους 8.914 νεκρούς επί συνόλου 191.449 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.

Έσπασαν την καραντίνα

Όπως αναφέρουν γερμανικά Μέσα, τρεις Βούλγαροι πολίτες που ήταν εργαζόμενοι στο σφαγείο Tönnies έσπασαν την καραντίνα την Παρασκευή 19 Ιουνίου, έφυγαν από τη χώρα και έφτασαν στη Μπελίτσα, μια μικρή πόλη στη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας, BTV ανέφερε ότι οι Αρχές δεν γνώριζαν την υπόθεση. Τα τρία άτομα τέθηκαν τώρα σε καραντίνα στη χώρα καταγωγής τους ωστόσο δεν είναι σαφές εάν είναι μεταξύ των πολλών εργαζομένων του Tönnies που έχουν μολυνθεί ή πόσα άτομα μπορεί να έχουν συναντήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από το Gütersloh στη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις