Μαντλίν Μακάν: Σύμφωνα με αναφορές από την πορτογαλική αστυνομία, αστυνομικοί και πυροσβέστες έκαναν έρευνες σε τρία πηγάδια, που παραμένουν αχρησιμοποίητα, με το μεγαλύτερο από αυτά να έχει βάθος τουλάχιστον 13 μέτρα. Οι έρευνες έγιναν σε περιοχή του Αλγκάρβε με πάνω από 12 ειδικούς της αστυνομίας να ερευνούν τα πηγάδια, με ειδικό εξοπλισμό και κατεβαίνοντας με σκοινιά. Σύμφωνα με ντόπιους, οι έρευνες κράτησαν οκτώ ώρες τουλάχιστον. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κάτι που θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά, μετά την σύλληψη του Christian B, ενός ατόμου με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο που είναι ο κύριος ύποπτος. Τα πηγάδια που ερευνήθηκαν βρίσκονται κοντά σε απόσταση μεταξύ τους και δίπλα σε έναν στενό δρόμο που οδηγεί στην παραλία Boca do Rio, κοντά στην πόλη Budens, η οποία βρίσκεται μισή ώρα απόσταση από την Praia da Luz, όπου η Μαντλίν έκανε διακοπές με τους γονείς της, όταν εξαφανίστηκε το 2007. Ο Christian B. είχε σταθμεύσει το Volskwagen του, με το οποίο έκανε κάμπινγκ στην συγκεκριμένη παραλία, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, όπως συμπέρανε η αστυνομία από φωτογραφία που βρέθηκε στην κατοχή του.


Ο Christian B. βρίσκεται στην φυλακή στη Γερμανία για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ έχει ασκήσει έφεση για την καταδίκη του σε φυλάκιση, με την κατηγορία του βιασμού μίας 72χρονης γυναίκας στην Praia da Luz, το 2005. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως θεωρούν ότι εμπλέκεται σε σειρά σεξουαλικών επιθέσεων. Ο γερμανός εισαγγελέας Hans Christian Wolters,  που είναι επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε πως έχουν “στέρεες αποδείξεις” αλλά όχι “ιατροδικαστικές αποδείξεις” πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον ύποπτο. Ο ίδιος δήλωσε πως γι’ αυτούς η υπόθεση δεν αντιμετωπίζεται ως εξαφάνιση αλλά ως έγκλημα. Αντίθετα, η βρετανική αστυνομία θεωρεί πως δεν υπάρχει οριστική απόδειξη για το αν η Μαντλίν είναι ζωντανή ή νεκρή.

Με πληροφορίες από Guardian και Sky News

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις