Ο γοτθικός καθεδρικός ναός χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν πολύ καπνό να βγαίνει από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε πως καταστράφηκε ολοσχερώς το εκκλησιαστικό όργανο και ότι η πλατφόρμα πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο έχει υποστεί ζημιές και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, αυτά δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν πάνω από 100 πυροσβέστες, που παρέμειναν στο σημείο, για αρκετή ώρα αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης.


Δεν είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται σε αυτό τον καθεδρικό. Στις 28 Ιανουαρίου 1972, η στέγη του ναού που βρίσκεται στο κέντρο της Νάντης, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών. Ο ναός της Νάντης παραδόθηκε και πάλι στους πιστούς μόλις τον Μάιο του 1985 έπειτα από 13 και πλέον χρόνια εργασιών. Ο ίδιος ναός είχε επίσης υποστεί καταστροφές από τον βομβαρδισμό των Συμμάχων, το 1944. Επίσης, το 2015, επίσης στη Νάντη, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην βασιλική Σεν – Ντονασιέν – ε – Σεν – Ρογκασιέν, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα τρία τέταρτα της στέγης.

Η φωτιά θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε τοπικό σταθμό, πως είδε τις φλόγες από το σπίτι του, που βρίσκεται κοντά. Ανέφερε πως τον ξύπνησε ένας “πολύ περίεργος ήχος από τις καμπάνες”. “Από ό,τι βλέπω υπάρχει πολύς καπνός” ανέφερε.

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης σημειώνεται έναν χρόνο, μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, τον πιο εμβληματικό ναό της Γαλλίας που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα από αρχιτεκτονικής άποψης μνημεία θρησκευτικού χαρακτήρα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις