Παίζει με τη φωτιά ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αφού έσπευσε να υπερασπιστεί το ζευγάρι των λευκών Αμερικανών που στα τέλη Ιουνίου σημάδεψαν με όπλα διαδηλωτές που πέρασαν έξω από το σπίτι τους στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, στη συνέχεια έκανε σχετικό tweet με το επίμαχο βίντεο. Όπως όλα δείχνουν ο Τραμπ θα εισηγηθεί, αν δεν το έχει κάνει ήδη, στον κυβερνήτη ώστε να δώσει χάρη στο λευκό ζεύγος και να μην υπάρξει καμία δίωξη.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη χρήση όπλο: «Είναι παράνομο να στοχεύει κάποιος με απειλητικό τρόπο όπλα εναντίον όσων συμμετέχουν σε μη βίαιες διαδηλώσεις και παρόλο που ευτυχώς η κατάσταση δεν παρεκτράπηκε με τραγικό τρόπο, αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη στο Σεντ Λούις», δήλωσε η εισαγγελέας Κίμπερλι Γκάρντερ σε ανακοίνωσή της.

«Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις και κάθε απόπειρα να εμποδιστούν μέσω εκφοβισμού δεν θα γίνει ανεκτή», πρόσθεσε η ίδια.

Το ζευγάρι σε μια απαράδεκτη δήλωση ισχυρίστηκε ότι σημάδεψε με όπλα τους κυρίως Αφροαμερικανούς(!) διαδηλωτές που πέρασαν από τον ιδιωτικό δρόμο στον οποίο βρίσκεται η έπαυλή τους διότι ένιωσε ότι απειλείται και τόνισε ότι έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται την περιουσία του.

«Είχα τρομοκρατηθεί ότι θα μας δολοφονούσαν σε μερικά δευτερόλεπτα, ότι το σπίτι μας θα πυρποληθεί, ότι θα σκότωναν τα ζώα συντροφιάς μας. Ήμασταν μόνοι απέναντι σε ένα οργισμένο πλήθος», είχε δηλώσει ο Μαρκ ΜακΚλόσκι σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Έτοιμος για χάρη ο κυβερνήτης

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Μάικ Πάρσον επεσήμανε ότι είναι έτοιμος να δώσει χάρη στο ζευγάρι. «Δεν πιστεύω ότι θα πάνε φυλακή», πρόσθεσε, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τον ίδιο κυβερνήτη που είχε συντάξει νομοθεσία η οποία δικαιολογεί τη χρήση θανατηφόρας βίας από όσους υπερασπίζονται την περιουσία τους από εισβολείς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις