Για ένατη συνεχόμενη μέρα στις ΗΠΑ, σπάνε όλα τα θλιβερά ρεκόρ νέων μολύνσεων από τον Covid-19. Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 καταγράφηκαν πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας). Καταγράφηκαν επίσης 1.059 νέοι θάνατοι το ίδιο διάστημα.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, φθάνει τους 142.942 νεκρούς. Οι 63.967 νέες μολύνσεις σε μια μέρα αύξησαν σε πάνω από 3,9 εκατομμύρια το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην αμερικανική επικράτεια ο κορονοϊός. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια Αμερικανοί πάντως έχουν αποθεραπευτεί.

Καλιφόρνια, η πλέον πληγείσα πολιτεία

Στις 22 Ιουλίου, με περίπου 415.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η Καλιφόρνια έγινε η αμερικανική πολιτεία που έχει καταγράψει τις περισσότερες μολύνσεις από τον κορονοϊό, ξεπερνώντας τη Νέα Υόρκη. Αξίζει, βεβαίως, να σημειωθεί πω είναι και η πολιτεία με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στις ΗΠΑ, υπερδιπλάσιο από αυτόν της Νέας Υόρκης. Πάνω από 7.800 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Καλιφόρνια, οι 115 μόνο την Τρίτη 21 Ιουλίου.

Τέξας: Σε φορτηγά ψυγεία οι νεκροί

Hμερήσιο ρεκόρ θανάτων και νοσηλειών λόγω του κορονοϊού κατέγραψε το Τέξας, γεγονός που ανάγκασε μία κομητεία να αποθηκεύσει πτώματα σε φορτηγά ψυγεία. Ειδικότερα, η κομητεία Χιντάλγκο, στο νότιο τμήμα της πολιτείας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, παρατήρησε αύξηση 60% στον αριθμό των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, με τον αριθμό των θανάτων να διπλασιάζεται και να ξεπερνά τις 360.

«Πρέπει να περιορίσουμε αυτόν τον ιό, να μειώσουμε τους αριθμούς», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος της κομητείας, Ρίτσαρντ Κόρτες. «Διότι τα νοσοκομεία μας είναι εμπόλεμες ζώνες, πραγματικά δυσκολεύονται τώρα». Ο Κόρτες ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν σε καραντίνα, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν έχουν την εξουσία να ζητούν από τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τρεις πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες των ΗΠΑ – Φλόριντα, Τέξας και Καλιφόρνια – βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου με τις 44 πολιτείες, όπου αυξάνονται τα κρούσματα, βάσει μία ανάλυσης του Reuters.