Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να «χάσουν μερικά κιλά», φέρνοντας ως παράδειγμα τη δική του προσπάθεια να αδυνατίσει πριν νοσήσει από το νέο κορονοϊό. Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε την εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» με τη δέσμευση να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας». Στο πλαίσιο της εκστρατείας, απαγορεύονται οι διαφημίσεις των πρόχειρων γευμάτων πριν από τις 21:00, μέσω της αναγραφής των θερμίδων στις συσκευασίες τροφίμων και μέσω της κατάργησης των προσφορών «1+1» στα τρόφιμα.

Η υφυπουργός Υγείας Έλενα Γουέιτλι δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να τρώνε λιγότερο καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να καταλήξει κάποιος από την Covid-19. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι έχουν ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) άνω του 40 διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από την νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός.

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την Covid-19, φροντίζω σταθερά την φυσική μου κατάσταση», είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος… και ξέρετε ήμουν υπερβολικά χοντρός», είπε ο Τζόνσον εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας «δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική».

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος Τζόνσον που μολύνθηκε από κορονοϊό χρειάσθηκε να νοσηλευθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας επί τρεις ημέρες, καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και κινδύνευσε σοβαρά. Πήρε εξιτήριο στις 12 Απριλίου 2020 από το νοσοκομείο Σεν Τόμας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς στο Λονδίνο για τους ασθενείς με Covid-19.