Τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ως θεραπεία το πλάσμα αίματος από ασθενείς που ανέρρωσαν από τον κορονοϊό. Τίποτα νέο δηλαδή. Μάλιστα αναφέροντας στοιχεία είπε πως το 35% των ασθενών που δοκίμασαν την συγκεκριμένη θεραπεία ανέρρωσε από τον ιό.

Πως φτάσαμε στην συγκεκριμένη ανακοίνωση:

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσει για μια «σημαντική ανακάλυψη», όσον αφορά στη θεραπεία από τον κορονοϊό,  σε συνέντευξη Τύπου, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ουάσινγκτον – 1 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου  Κέιλι ΜακΕνάνι., στο Twitter, υιοθετείται διθυραμβικός τόνος για την προαναγγελία, ενώ χρησιμοποιείται, ξανά, ο όρος «κινεζικός ιός».

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει την ανακοίνωση μαζί με τον Γραμματέα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ και τον διευθυντή της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.

«Συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο @realDonaldTrump αύριο στις 18:00 σχετικά με μια σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη για τον κινεζικό ιό. Ο γραμματέας Azar και ο Δρ Hahn θα παρευρεθούν», δημοσίευσε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι.

Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί σχεδόν 5.679.000 κρούσματα της πανδημίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 176.392 άνθρωποι, προκαλώντας σημαντική υποχώρηση των ποσοστών του Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η σημαντική ανακάλυψη δεν πρόκειται παρά για ένα προεκλογικό κόλπο του αμερικανού προέδρου. όμως δεν παύει να είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα έβγαινε να μιλήσει αν δεν είχε κάτι χειροπιαστό στα χέρια του.

Σε μία κρίση πάντως συνωμοσιολογίας που έχει μεγάλο ακροατήριο βέβαια τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον κόσμο, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε το Σάββατο, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο ή απόδειξη, ότι το «βαθύ κράτος» της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων εργάζεται με σκοπό να καθυστερήσει τις κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια της Covid-19 μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έγραψε ότι το βαθύ κράτος ή «κάποιος» στην FDA δυσκολεύει τις φαρμακευτικές εταιρείες να στρατολογήσουν εθελοντές για τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων και των θεραπειών για τον νέο κορονοϊό.

Δείτε LIVE την ανακοίνωση στη μία τα ξημερώματα Δευτέρας 24 -8-2020 ώρα Ελλάδας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις