Σειρά αντιδράσεων έχουν προκαλέσει καταγγελίες επιβαινόντων σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία, στην οποία φαίνεται ότι κανένα μέτρο για τον κορονοϊό δεν τηρήθηκε. Βρέθηκαν ήδη θετικοί στον κορονοϊό – μέχρι στιγμής – 16 επιβάτες, ενώ όλοι όσοι επέβαιναν στην πτήση 6215 – συνολικά 193 άτομα – έχουν μπει σε καραντίνα. Εντύπωση προκαλεί ότι κάποιοι από τους επιβάτες της πτήσης, με την ανοχή του πληρώματος, είχαν βγάλει τις μάσκες τους και περιφέρονταν ανενόχλητοι μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις πτήσεις της TUI Airways, ωστόσο η Στέφανι Γουίτφιλντ, από το Κάρντιφ, δήλωσε στο BBC ότι αυτό δεν εφαρμόστηκε στην εν λόγω πτήση και κατηγόρησε την αεροπορική ότι το «ανίκανο πλήρωμά της» δεν επέβαλε τους κανόνες. Η TUI επιβεβαίωσε στο Mirror.co.uk ότι ξεκίνησε έρευνα για τους ισχυρισμούς της Στέφανι Γουίτφιλντ. Εκείνη και ο σύζυγός της αποφάσισαν να απομονωθούν για 14 ημέρες, σοκαρισμένοι από αυτό που είδαν.

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο πλαϊνός μου είχε τη μάσκα του στον λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του έκανε παρατήρηση, αλλά του έδωσαν ένα δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος. Πολλοί άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους και πήγαιναν πάνω και κάτω στον διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους. Μόλις προσγειώθηκε η πτήση, όλοι έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους. Η πτήση ήταν γεμάτη εγωιστές covidiots και ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», είπε η Γουίτφιλντ.

Και συνέχισε: «Πολλοί επιβάτες δεν ήξεραν πώς να φορούν σωστά τις μάσκες ή φαίνονταν να αγνοούν πραγματικά τους κανόνες. Πολλοί άνθρωποι φορούσαν τις μάσκες κάτω από τις μύτες τους ή ακόμα και στο σαγόνι τους. Έβγαζαν τις μάσκες για να μιλήσουν με φίλους τους και πηγαινοέρχονταν στον διάδρομο για να μιλήσουν με τους φίλους τους χωρίς να φορούν τις μάσκες τους».

Ερωτηθείσα για το πώς το πλήρωμα αντιμετώπισε την κατάσταση αυτή, η Γουίτφιλντ είπε ότι παρατήρησε πως ένα μέλος του πληρώματος ζήτησε από μια γυναίκα να φορέσει τη μάσκα της: «Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν μιλούσε. Ένας άνδρας που κάθισε δίπλα μου είχε τη μάσκα του στο πηγούνι του για ολόκληρη την πτήση, και η αεροσυνοδός που του μιλούσε δεν του είπε κάτι για αυτό».

Στέφανι Γουίτφιλντ, η καταγγέλλουσα Βρετανή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις