Τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από τις 7 του περασμένου Ιουλίου λόγω κορονοϊού παρουσίασε σήμερα η Ιταλία, με 24 θύματα. Εχθές, ο αριθμός των νεκρών άγγιξε τους 10, ενώ καταγράφηκαν 1.638 νέα κρούσματα και χθες 1.907.

Παράλληλα, 225 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ 40.566 είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό και βρίσκονται σε νοσοκομεία 2.380 ασθενείς. Τα περισσότερα νέα κρούσματα σημειώθηκαν στη Λομβαρδία (243), στην περιφέρεια της Ρώμης (197) και στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (186). Να σημειωθεί ότι από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους 35.692 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 296.569.

epa08181952 Tourists wear protective masks in front of the Coliseum in Rome, Italy, 31 January 2020. According to the Italian health authorities, first two cases of the coronavirus infection has been registered in the country. The coronavirus, called 2019-nCoV, originating from Wuhan, China, has spread to all the 31 provinces of China as well as more than a dozen countries in the world. The outbreak of coronavirus has so far claimed 213 lives and infected more than 8,000 others, according to media reports. EPA/ANGELO CARCONI

«Μεικτή διδασκαλία» στα πανεπιστήμια λόγω κορονοϊού

Pερίπου 50% των φοιτητών θα παρακολουθούν τα μαθήματα με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι από το σπίτι, με εξ αποστάσεως διδασκαλία
Τα ιταλικά πανεπιστήμια ετοιμάζονται να ξανανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, με επιστροφή των καθηγητών και των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Γκαετάνο Μανφρέντι, έχει επιλεγεί η λεγόμενη «μεικτή διδασκαλία»: περίπου 50% των φοιτητών θα παρακολουθούν τα μαθήματα με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι από το σπίτι, με εξ αποστάσεως διδασκαλία χάρη στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη αυτή λύση, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, μπορεί να επιλεγεί κυρίως για νέους που δεν ζουν μόνιμα στις πόλεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μένοντας σπίτι θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, άλλωστε, έχει καταστήσει σαφές ότι οι μισές θέσεις στις πανεπιστημιακές αίθουσες πρέπει να μένουν πάντα κενές.

Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση Κόντε επέλεξε την αρωγή των νέων τεχνολογιών για να μπορέσει να εγγυηθεί την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μέσα σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων. Η χρήση της μάσκας θα είναι πάντα υποχρεωτική μέσα στα ιταλικά πανεπιστήμια και, σε ότι αφορά τις εξετάσεις, θα μπορούν να γίνονται επίσης με φυσική παρουσία ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις