Περίπου 15.000 άτομα ξεσηκώθηκαν και συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά των νέων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, όπως το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων από τις 10μ.μ., και την υποχρέωση του κόσμου να φοράει μάσκα σε εξωτερικούς χρόνους, υπό το σύνθημα ”δε συμφωνούμε”.

Οι διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος καθώς δεν τηρούνταν τα μέτρα για τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας, ενώ η αστυνομία είχε καλέσει τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, αλλά και ορισμένοι διαδηλωτές.

H αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε: “Ζητάμε από τους παρευρισκόμενους να διαλυθούν. Δυστυχώς, κάποιοι αξιωματικοί τραυματίστηκαν όταν ήρθαν σε αντιπαράθεση με το πλήθος. Ορισμένοι εκτόξευαν μπουκάλια με νερό εναντίον των αστυνομικών ενώ άλλοι τους καλούσαν να επιλέξουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν”.

Κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το τελευταίο 24ωρο, τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν σε 6.874. Πρόκειται για νέο ρεκόρ ημερήσιου απολογισμού, μετά τον χθεσινό αριθμό των 6.634 κρουσμάτων, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Επιπλέον, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 34, αγγίζοντας τον τραγικό αριθμό των 41.936 νεκρών. Από την Κυριακή, θα ισχύσουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε Κάρντιφ, Σουόνσι και το Λιάνελι στην Ουαλία, ενώ από το Σάββατο επιπλέον μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στις αγγλικές πόλεις Λιντς, Μπλάκμπουλ, Γουίγκαν, Στόκπορτ.

Αρχικά, ο αριθμός των ατόμων σε συναθροίσεις δεν θα ξεπερνά τα 6 άτομα, οι παμπ και τα εστιατόρια θα διακόπτουν τη λειτουργία τους στις 10μ.μ., ο κόσμος υποχρεούται να φορά μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα απαγορεύονται και οι επισκέψεις σε σπίτια άλλων, ακόμη κ αν αυτό αφορά συγγενείς. Μόνη εξαίρεση θα αποτελεί η επίσκεψη μεταξύ δύο νοικοκυριών που έχουν συγκροτήσει τη λεγόμενη ”φούσκα υποστήριξης”.

Η ευθυγράμμιση του κόσμου με τα νέα περιοριστικά μέτρα χαρακτηρίζεται ως επιτακτική, καθώς ο κ.Καν ανέφερε ότι τα διαγνωστικά τεστ που διενεργούνται στο Λονδίνο μειώθηκαν κατά 43% τον τελευταίο μήνα, καθώς δόθηκε προτεραιότητα σε άλλες περιοχές της χώρας.