Χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν σήμερα νέα, μεγάλης κλίμακας, επίθεσης στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Τα στρατεύματα προήλασαν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών, από βορρά και νότο, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τον αρμενικό στρατό. Το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) επεσήμανε ότι δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιώσει τις αναφορές από ανεξάρτητη πηγή. Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ακόμη ότι καταρρίφθηκαν τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με το TASS.

Η Ρωσία καταδικάζει και θεωρεί «επικίνδυνη» την παρουσία Σύρων και Λίβυων μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η υποκινούμενη από την Τουρκία εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει ανοίξει ένα επιπλέον μέτωπο γεμάτο κινδύνους και αποδοκιμασία για την Τουρκία του Ερντογάν.

Η φαινομενικά εύκολη επίθεση του υποβοηθούμενου από την Τουρκία στρατού του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας μόνο εύκολη δεν είναι με τους Αρμένιους να προκαλούν βαριές απώλειες στους Αζέρους. Το γεγονός αυτό είναι ακόμη πιο εξευτελιστικό για το κατά πολύ μεγαλύτερο και πλουσιότερο Αζερμπαϊτζάν αν λάβει κανείς υπόψιν της άμεση βοήθεια της Τουρκίας με την παροχή εξοπλισμών, μαχητικών αεροπλάνων και σύρων και λίβυων μαχητών. Η Αρμενία από την άλλη δεν έχει λάβει καμία στήριξη από τρίτες χώρες εκτός από κάποιες αόριστες δηλώσεις στήριξης.

Η Ρωσία η οποία με την σειρά της παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις λόγω των συμφερόντων της στη περιοχή φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη λόγω την χρήσης σύρων και λίβυων εξτρεμιστών μαχητών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας δήλωσε πως θεωρεί ότι η παρουσία μαχητών από τη Συρία και τη Λιβύη στην περιοχή σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνη και καταδικαστέα εξέλιξη, όπως ανέφερε και το Κρεμλίνο την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις