Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ νοσεί με κορονοϊό, οι θεράποντες ιατροί του ανακοίνωσαν ότι ο πρόεδρος λαμβάνει ένα πειραματικό φαρμακευτικό σκεύασμα, ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που ερευνά η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron.

Τονίζεται πως συνιδρυτής της εταιρείας είναι ένας επιστήμονας με ελληνικές ρίζες, ο Τζορτζ Γιανκόπουλος, ενώ ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της έρευνας, Χρήστος Κυρατσούς μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για το φάρμακο που λαμβάνει ο Τραμπ και σημείωσε πως ο πρόεδρος παραμένει ένας από τους χιλιάδες ασθενείς με κορονοϊό.

Ο ερευνητής από την Κοζάνη, ανέφερε πως η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είχε εγκριθεί και υπήρξε αγώνας δρόμου για να πάρει την πολυπόθητη έγκριση από το FDA. Σημείωσε πως το φάρμακο έχει δοθεί σε 2.000 άτομα μέχρι τώρα, και έχει άμεσα αποτελέσματα κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως το 99% του ιικού φορτίου πέφτει μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Αυτό αφορά ακόμα και σε άτομα μεγάλης ηλικίας και υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, εξήγησε πως κατά τη δοκιμή δεν υπήρχε παρενέργεια και, κατά τον ίδιο, αυτός ήταν ο λόγος που οι συνεργάτες του Τραμπ επέλεξαν τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Ο Τζορτ Γιανκόπουλος και η θεραπεία

Η θεραπεία είναι ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για να μπλοκάρουν την μεταδοτικότητα του κορονοϊού, ο οποίος και προκαλεί την ασθένεια Covid-19, αναφέρει η εταιρεία. Η θεραπεία έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς που νοσηλεύονταν, αλλά και σε ασθενείς που παρέμεναν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Regeneron αναφέρει: «Έπειτα από μήνες σκληρής δουλειάς από την ταλαντούχα ομάδα μας, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να παρατηρούμε πως το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron μείωσε γρήγορα το ιικό φορτίο και τα συμπτώματα σε ασθενείς Covid-19».

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος

Ο Τραμπ χρειάστηκε οξυγόνο δύο φορές

Σε νέα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας το αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησαν οι γιατροί του. Μάλιστα, έγινε γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ που νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χρειάστηκε οξυγόνο τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, ωστόσο τις τελευταίες ώρες δεν έχει παραπονεθεί για δυσκολία αναπνοής.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, και ύστερα από τις αντικρουόμενες πληροφορίες, έγινε γνωστό πως η υγεία του Τραμπ δεν είναι άριστη, όπως είχαν ανακοινώσει οι γιατροί το Σάββατο. Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε τον Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ αυτών και ο Σον Κόνλεϊ, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής σε νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του. Όπως δήλωσαν, ο Ντόναλντ Τραμπ τα πάει εκπληκτικά, ανταποκρίνεται και όπως είπε η ομάδα αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά θα ξεκινήσουμε διαδικασία ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ακόμα και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι γιατροί έκαναν γνωστό πως το πρωί της Παρασκευής και το Σάββατο, ο Τραμπ ένιωθε δυσκολία στην αναπνοή, ενώ παρατηρήθηκε πως το οξυγόνο στο αίμα του έπεσε, με αποτέλεσμα να του χορηγήσουν οξυγόνο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, πλέον, το οξυγόνο είναι σε πολύ καλά επίπεδα, στο 98%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις