Τα τεστ για τον κορονοϊό στα οποία υποβάλλεται ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αρνητικά εδώ και μέρες. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ σε ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα. Ο γιατρός με αυτό τον τρόπο έσπευσε να τονίσει πως «δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει τον ιό ο Τραμπ σε άλλους», υπογραμμίζοντας πως τα τεστ PCR στα οποία υποβάλλεται ο Τραμπ είναι αρνητικά εδώ και αρκετές ημέρες.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία, αναφέρεται ότι ο μεγιστάνας, που υποβάλλεται στο τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης BinaxNOW του εργαστηρίου Abbott, είναι «αρνητικός εδώ κι αρκετές ημέρες» και τα δεδομένα πιστοποιούν «έλλειψη ανιχνεύσιμης αναπαραγωγής» του SARS-CoV-2. Ο Κόνλεϊ διαβεβαιώνει ακόμη ότι ο Τραμπ υποβλήθηκε επίσης σε άλλες εξετάσεις και θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι γιατροί του αποφεύγουν να διευκρινίσουν πότε υποβλήθηκε τελευταία φορά σε τεστ.

Το ενημερωτικό σημείωμα του Δρ. Κόνλεϊ δημοσιοποιήθηκε δέκα ημέρες αφότου ο Τραμπ παρουσίασε συμπτώματα της COVID-19.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ από τη Φλόριντα θέλοντας να πείσει πως δε νοσεί πλέον με κορονοϊό, ανέφερε πως είναι έτοιμο να φιλήσει τους ψηφοφόρους, χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική φράση «a big fat kiss». Σημειώνεται πως στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, την πρώτη μετά τη νοσηλεία του, δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο για τον κορονοϊό. Χιλιάδες υποστηρικτές του μαζεύτηκαν, οι περισσότεροι χωρίς μάσκες και δίπλα ο ένας στον άλλο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε ορεξάτος, λέγοντας και πάλι πως είναι «σε πλήρη φόρμα». «Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω ανοσία. Νιώθω τόσο δυνατός!», είπε απευθυνόμενους στους υποστηρικτές του, οι οποίοι στέκονταν ώμο με ώμο. «Θα φιλήσω όλο τον κόσμο, τα παλικάρια, τις υπέροχες γυναίκες!», συνέχισε.

Χαιρετώντας το πλήθος, δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον αντίπαλό του, τον «κοιμισμένο Τζο» όπως τον αποκαλεί, σχολιάζοντας πως δεν προσελκύει «σχεδόν κανέναν» στις δικές του προεκλογικές εμφανίσεις. Ο Μπάιντεν, που κάνει εκστρατεία στο Οχάιο, αποφεύγει να οργανώνει μεγάλες συγκεντρώσεις εδώ και μήνες, προβάλλοντας την ανάγκη να τηρηθούν οι συστάσεις των ειδικών για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 214.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ από το σύνολο των 7,8 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

«Λατρεύω τη Φλόριντα! Σε 22 ημέρες, θα κερδίσουμε αυτή την πολιτεία και θα κερδίσουμε άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο!», συνέχισε να λέει ο Τραμπ που αναφέρθηκε και στην 48χρονη δικάστρια Ειμι Κόνι Μπάρετ, που πρότεινε για την θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο. «Θα είναι φανταστική», προεξόφλησε ο Τραμπ, ενώ πανηγύρισε λέγοντας «είμαστε ήδη στους τρεις!», αναφερόμενος στον αριθμό των δικαστικών που έχει διορίσει ισοβίως στο Ανώτατο Δικαστήριο αφότου ανέλαβε την προεδρία.

Χωρίς μάσκα και ο ίδιος ο Τραμπ

Ο Τραμπ δεν φορούσε μάσκα και κατά την αναχώρησή του από τη στρατιωτική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσινγκτον, αντίθετα με τους πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας που εγγυώνται την ασφάλειά του. Μετά τη Φλόριντα, ο Τραμπ θα συνεχίσει τον προεκλογικό του αγώνα στην Πενσιλβάνια και την Άιοβα, κάνοντας τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις σε τρεις συνεχόμενες ημέρες, μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις Αμερικανικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις