Το Good Chance Thearte, σε συνεργασία με τους δημιουργούς παγκοσμίου φήμης του Warhorse, Handspring Pupper Company, σχεδίασαν ένα έργο ευαισθητοποίησης προς το προσφυγικό δράμα. ”Το Ταξίδι” θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2021, ξεκινώντας από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και περνώντας από Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο και Γαλλία, με τελικό προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια κούκλα ύψους 3,5 μέτρων, με τη μορφή ενός 9χρονου κοριτσιού με το όνομα Αμάλ, θα διασχίσει την Τουρκία και την Ευρώπη, σε μια διαδρομή μήκους 8.000 χλμ, ψάχνοντας τη μητέρα της, αποτελώντας σύμβολο για τα εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες που έχασαν βίαια τις οικογένειές τους.

”Το Ταξίδι” θα πλαισιωθεί από πολυάριθμες καλλιτεχνικές δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς αλλά και ανθρωπιστικές Οργανώσεις, σ’ ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα που έχουν επιχειρηθεί. Το πρότζεκτ παραγωγής του Good Chance Theatre, του Stephen Daldry, του David Lan και της Tracey Seaward, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Amir Nizar Zuabi, θα κορυφωθεί με μια μεγάλη υπαίθρια εκδήλωση στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ (Manchester International Festival), τον Ιούλιο του 2021.

Παρελάσεις, παραστάσεις μουσικής, χορού και θεάτρου σε δημόσιους χώρους, αλλά και μικρές κοινοτικές εκδηλώσεις, θα ”συνοδεύσουν” την μικρή Αμάλ στο ταξίδι της σε περισσότερες από 70 πόλεις. Επιπλέον, η πορεία του μεγαλεπήβολου ταξιδιού θα καταγράφεται σε ζωντανό χρόνο και θα είναι διαθέσιμο online. Συνεπώς, θεατές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του ταξιδιού της προσφυγοπούλας και των χιλιάδων άλλων ανθρώπων που θα συναντήσει στα βήματά της.

Συνδυαστικά, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Χώρες σε Εξορία”, καλλιτέχνες από τη Συρία θα παρουσιάσουν νέα έργα δημόσιας τέχνης σε διάφορα σημεία του ταξιδιού της μικρής Αμάλ, με επίκεντρο την έννοια της εξορίας, με στόχο να προβληματίσει ως προς την σημασία του ”σπιτιού”.

”Το ταξίδι” αποτελεί μια καλλιτεχνική απάντηση στο δράμα των προσφύγων, χωρίς σύνορα και χωρίς να υποκύπτει σε πολιτικές και γλωσσικές διαφορές. Πρόκειται για μια αφήγηση σε μια κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας ιστορίας, όπου εκατομμύρια παιδιά περιπλανιούνται ξεριζωμένα.
Σημαντικός είναι και ο σχεδιασμός εκστρατείας συγκέντρωσης πόρων για τη στήριξη των προσφύγων που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις