Ένα πρόσωπο συνελήφθη μετά τον συναγερμό για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό Παρ-Ντιε της Λιόν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας ότι ξανάρχισαν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. Δύο γραμμές ωστόσο, η G και η H, θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο σταθμός εκκενώθηκε νωρίτερα και τα δρομολόγια διακόπηκαν για πολλές ώρες. Η τοπική εφημερίδα Le Progress ανέφερε στον ιστότοπό της ότι μια γυναίκα, που μετέφερε πολλά σακίδια, απείλησε να ανατιναχθεί και φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ». Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν η σύλληψη στην οποία αναφέρθηκε η αστυνομία αφορά αυτήν τη γυναίκα ή κάποιο άλλο πρόσωπο.

Η εταιρία σιδηροδρόμων SCNF ανέφερε στο Twitter πως η κυκλοφορία γύρω από τη Λιόν έχει επηρεαστεί σοβαρά.

Η δολοφονία του καθηγητή που σόκαρε τη Γαλλία

Δεν έχει περάσει μία βδομάδα από την τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι με τη δολοφονία του καθηγητή.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής, ο άνδρας που τον αποκεφάλισε περίμενε έξω από το σχολείο και ζήτησε από μαθητές να προσδιορίσουν τον στόχο του.

Στην συνέχεια, ακολούθησε τον καθηγητή, ο οποίος επέστρεφε σπίτι του με τα πόδια μετά το σχολείο, του έφερε πολλά χτυπήματα με μαχαίρι στο κεφάλι και στην συνέχεια τον αποκεφάλισε. Οι μάρτυρες λένε ότι άκουσαν τον 18χρονο δράστη να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ».

Λίγο πριν πυροβολήσουν οι αστυνομικοί τον δράστη, είχε προλάβει και είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία του πτώματος του καθηγητή συνοδευόμενη από μήνυμα με το οποίο ουσιαστικά αναλάμβανε την ευθύνη για τον φόνο. «Στο όνομα του Αλλάχ, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού,… ενημερώνω τον Μακρόν, αρχηγό των απίστων, ότι εκτέλεσα έναν από τα κυνηγόσκυλά σου που τόλμησαν να υποτιμήσουν τον Μωάμεθ».

Η ανάρτηση αφαιρέθηκε γρήγορα από το Twitter, το οποίο ανέφερε ότι ανέστειλε τον λογαριασμό επειδή παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας.

Δεχόταν απειλές πριν δολοφονηθεί

Όπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής, Σαμουέλ Πατί, που δείξει τους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγής του Πολίτη με θέμα την ελευθερία της έκφρασης προκαλώντας την οργή ενός αριθμού μουσουλμάνων γονέων, είχε δεχθεί απειλές. Απειλές είχε δεχθεί και το σχολείο για τη διδασκαλία του Σαμουέλ Πατί, ο οποίος είχε καταθέσει γραπτή καταγγελία για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο 47χρονος Πατί, καθηγητής ιστορίας και γεωγραφίας συμβούλεψε τους μουσουλμάνους μαθητές του να βγουν από την αίθουσα εάν πίστευαν ότι ενδέχεται να προσβληθούν. Ωστόσο, μία μουσουλμάνα μαθήτρια δεν βγήκε από την τάξη. Αργότερα, μίλησε στους γονείς της για το μάθημα, με αποτέλεσμα ο πατέρας της να αντιδράσει με θυμό στο περιστατικό, κατηγορώντας τον καθηγητή πως έδειξε γυμνές εικόνες του Μωάμεθ. Ο πατέρας υπέβαλε επίσημη καταγγελία και δημιούργησε βίντεο που αποδεικνύουν τον θυμό του σχετικά με τις ενέργειες του Πατί, καλώντας τον κόσμο να πάει στο σχολείο για να διαμαρτυρηθεί. Διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις