Η μητέρα και τα τρία παιδάκια ανασύρθηκαν σώοι από τα συντρίμμια, μετά από πολύωρη επιχείρηση, ωστόσο η αγωνία συνεχίζεται για το τέταρτο αδελφάκι που βρίσκεται ακόμη εγκλωβισμένο. Η εξέλιξη έδωσε μία νότα αισιοδοξίας, στη χώρα που μετρά πλέον 35 νεκρούς. “Έχουμε 35 νεκρούς, 243 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οκτώ είναι στην εντατική και οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο σεισμός της Παρασκευής ισοπέδωσε τουλάχιστον 20 κτίρια στην Σμύρνη και μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον 100 ανθρώπους. Κάτοικος της Σμύρνης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στο Reuters ότι και οι δυο γονείς της εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίου. “Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους. Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους”, δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσπάθειες να φτάσουν σε αυτούς σωστικά συνεργεία.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, σύμφωνα με τούρκους αξιωματούχους. Η περιοχή εξακολουθεί να σείεται και έχουν σημειωθεί ως τώρα πάνω από 520 μετασεισμοί. Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

Μαρτυρία στο flash.gr

“Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο μεγάλο σεισμό από το 1999 στη Σμύρνη. Κράτησε πάρα πολύ. Ειλικρινά δεν θυμάμαι ούτε τι ώρα έγινε ο σεισμός. Φοβόμαστε. Αυτή την ώρα είμαστε στους δρόμους. Δεν μπαίνουμε στα σπίτια. Όλοι είναι στους δρόμους. Φεύγουν με τα αυτοκίνητα τους εκτός Σμύρνης. Προσπαθούν όσοι έχουν εξοχικά να απομακρυνθούν”, ανέφερε στο flash.gr η Ρωμιά Θεοδώρα Χατζούδη, αντιπρόεδρος της ορθόδοξης κοινότητας Σμύρνης.  “Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λόγω κίνησης. O κόσμος έχει μαζευτεί μέσα στο πάρκο της έκθεσης της Σμύρνης. Όλοι έχουν φύγει από τα σπίτια και τα γραφεία. Δεν μπορώ να μπω στο ίντερνετ. Ρεύμα έχουμε, τα τηλέφωνα λειτουργούν. Το ίντερνετ κόβεται”. “Την ώρα του σεισμού ήμουν στο γραφείο. Κράτησε σχεδόν 45 δευτερόλεπτα. Ταρακουνηθήκαμε αρκετή ώρα. Δεν τελείωνε. Ήμουν κάτω από ένα τραπέζι. Ήταν τόσο δυνατός που το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πότε θα ξεκινήσει να πέφτει το κτίριο που βρισκόμουν. Aυτή την ώρα είμαι στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στην αυλή. Είναι ασφαλές” ανέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις