Με δύο μηνύματα μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθαρίζει πως δεν θεωρεί ότι οι εκλογές τελείωσαν και δεσμεύεται να συνεχίσει την δικαστική διαδικασία, όπου θεωρεί ότι πρέπει να γίνει έρευνα ή επανακαταμέτρηση.

Σύμφωνα με το CBS ο Joe Biden έχει συγκεντρώσει 396 εκλέκτορες, ενώ ο Donald Trump 232 και ο Μπάιντεν βρίσκεται μπροστά στις ψήφους κατά 5,5 εκατομμύρια. “Κέρδισε μόνο στα μάτια των MME των fake new. Δεν παραδέχομαι τίποτα! Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτές οι εκλογές ήταν νοθευμένες”, ανέφερε ο Τραμπ σε tweet, ενώ νωρίτερα, έγραψε: “Εκλογές νοθείας. Θα νικήσουμε”.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε συνέντευξη του συνεργάτη του, γνωστού στα αμερικανικά πράγματα νομικού, Λιν Γουντ, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα που προσβάλλει νομικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε συνέντευξή Τύπου που έδωσε, ο Γουντ δήλωσε πως τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν μεγάλη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και ότι τα μεγάλα ΜΜΕ άρχισαν να υποστηρίζουν ψευδώς πως έχασε.

“Όταν ο Τραμπ μου ζήτησε να τον βοηθήσω στην Τζώρτζια και σε άλλες Πολιτείες, είπα ‘ναι’ γιατί υπάρχει ένα σύννεφο πάνω από τη χώρα και αν δεν διορθώσουμε τα πράγματα και αν δεν μάθουμε τί συνέβη τη βραδιά των εκλογών, το σύννεφο αυτό θα γίνεται όλο και πιο σκοτεινό, μέχρι να γίνει σύννεφο καταιγίδας και να χάσουμε την ελευθερία μας. Είναι ώρα να αντεπιτεθούμε”. Έκανε λόγο για απειλή στις συνταγματικές ελευθερίες και τόνισε: “Αυτό το πραξικόπημα θα αποτύχει”.

Διαδήλωση στην Ουάσινγκτον

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν χτες σε διαδήλωση υπέρ του Τραμπ στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την Voice Of America, σημειώθηκαν ταραχές μεταξύ των διαδηλωτών και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων. Έγιναν 20 συλλήψεις ενώ αναφέρθηκε ένας τραυματισμός από μαχαίρι.

Ρεπορτάζ του Russia Today από τις διαδηλώσεις