Την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών κήρυξε o υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, με ανάρτησή του στο Twitter. Καλώντας παράλληλα, τον αμερικανικό λαό σε ενότητα.

«Οι εκλογές τελείωσαν. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τον κομματισμό και τη ρητορική που έχουν στόχο να δαιμονοποιούμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να έρθουμε κοντά» έγραψε ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι κέρδισε τις εκλογές και ότι δεν θα αποδεχθεί την ήττα, υπογραμμίζοντας ότι η νομική του ομάδα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η ανάρτηση Μπάιντεν ήρθε μετά την ενημέρωσή του από τη Διοίκηση των Γενικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (GSA), ότι η μετάβαση της εξουσίας μπορεί να αρχίσει επισήμως, όπως μετέδωσε το CNN τη Δευτέρα (23/11, τοπική ώρα), επικαλούμενο επιστολή της επικεφαλής της GSA, Έμιλι Μέρφι.

Σύμφωνα με την επιστολή, η ομάδα του Μπάιντεν, που έχει επιφορτιστεί με τη μετάβαση της εξουσίας, μπορεί να έχει πρόσβαση σε πόρους και υπηρεσίες μετά τις εκλογές, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πότε θα αρχίσουν όλα.

Πενσυλβάνια: Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε τη νίκη του Μπάιντεν

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια ανακοίνωσε σήμερα τη νίκη του Μπάιντεν στη συγκεκριμένη πολιτεία με 20 εκλέκτορες.

«Σήμερα η Πενσυλβάνια επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Όπως απαιτείται από τον ομοσπονδιακό νόμο, υπέγραψα το Πιστοποιητικό Βεβαίωσης των εκλεκτόρων για τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις» έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Τομ Γουλφ.

Ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 3.458.229 ψήφους έναντι 3.377.674 του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις