«Ο Θεός είναι νεκρός». Με μια λεζάντα που τα λέει όλα και μια φωτογραφία από την εποχή που ο Ντιεγκίτο ζούσε τις μεγάλες δόξες του με την εθνική Αργεντινής η γαλλική εφημερίδα L΄ Equipe αποχαιρετά τον παγκόσμιο θρύλο του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, η εφημερίδα για χάρη του «Θεού» άλλαξε τα γράμματα του τίτλου της! Έτσι, αντί για το κλασσικό κόκκινο, τώρα αυτά έχουν γαλάζιο χρώμα και περιβάλλονται από ένα άσπρο πλαίσιο, όπως ακριβώς δηλαδή και τα χρώματα της Εθνικής Αργεντινής.

Η φωτογραφία του Ντιέγκο Μαραντόνα που επέλεξε, είναι από αγώνα της «Μπιάνκο Σελέστε».

Το υπέροχο σκίτσο

Στις σελίδες της ωστόσο η Equipe φιλοξενεί και ένα υπέροχο και ευφυές σκίτσο. Μια από τις πιο γνωστές κινήσεις του Μαραντόνα ήταν το “χέρι του Θεού”, ο αντικανονικός τρόπος δηλαδή που σκόραρε απέναντι στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Τώρα λοιπόν η Equipe φιλοξενεί σκίτσο με το χέρι του Θεού να παίρνει μαζί του το…”χέρι του Θεού”, δηλαδή τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τα πιο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα

Σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες του κόσμου, ο χαμός του Ντιεγκίτο μονοπωλεί την επικαιρότητα. Από την Gazzetta dello sport μέχρι και την Ole της Αργεντινής, κυριαρχεί ο πόνος για την απώλεια του Θεού.

Δείτε κάποια πρωτοσέλιδα, με τον Μαραντόνα να βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις