Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε για τη μετατόπιση της οικονομικής ισχύος στον κόσμο λόγω της κρίσης του κορονοϊού. «Η πανδημία θα μας πάει πίσω οικονομικά. Πού θα καταλήξουμε εμείς, πού η Κίνα, πού πηγαίνει η Νότια Κορέα όταν όλοι φορούν τις μάσκες τους πολύ καλύτερα από μας και δεν έχουν τόσες πολλές διαδηλώσεις αντιπάλων των προστατευτικών μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά ανακάμπτουν ήδη;» τόνισε μεταξύ άλλων Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Που θα καταλήξει η Ευρώπη μετά την κρίση», διερωτάται η Μέρκελ

«Πρέπει να αναρωτηθούμε πού θα καταλήξει η Ευρώπη μετά την κρίση», είπε, υπαινισσόμενη τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και τους συναφείς περιορισμούς. «Αυτό θα σημάνει μια αναδιάταξη των περιοχών, πιστεύω. Φυσικά και σέβομαι το δικαίωμα διαδήλωσης» σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανία (όμως) δεν μπορεί και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που χρησιμοποιεί η Κίνα με το σύστημα ελέγχου της. Εν τούτοις πρέπει να κάνουμε μια συνολική προσπάθεια για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τεχνολογικά», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, γίνοντας έτσι ξεκάθαρη αναφορικά με το σύστημα ελέγχου.

Στα τέλη του έτους οι εμβολιασμοί στη Γερμανία

Την ίδια ώρα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκτιμά ότι οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 μπορούν να ξεκινήσουν «περί τα τέλη του έτους». «Τότε θα έχει εγκριθεί το εμβόλιο σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία», είπε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κέντρο εμβολιασμού του Ντίσελντορφ. Πρόσθεσε δε πως «Η έγκριση έχει αναβληθεί επειδή ορισμένες μελέτες προφανώς χρειάστηκαν λίγο περισσότερο χρόνο για να υποβληθούν».

Ο Σπαν εκτιμά ότι «περίπου πέντε έως οκτώ εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες σε ομοσπονδιακό επίπεδο τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Τα κέντρα εμβολιασμού θα πρέπει να είναι έτοιμα έως τα μέσα Δεκεμβρίου για να χρησιμοποιηθούν. Ελπίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα εμβολιαστούν. Αυτός είναι ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση», τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις