Εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στα Harrods, στο Λονδίνο, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σκηνές χάους και να γίνουν τέσσερις συλλήψεις. Το πλήθος προσπάθησε να μπει στο πολυκατάστημα, ενώ υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στους δρόμους έξω από τα Harrods, περιγράφει η Daily Mail. Επρόκειτο για εκατοντάδες νέους ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο για συμπλοκή και για παραβίαση των κανονισμών που έχει υιοθετήσει η Βρετανία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αργότερα, το πλήθος διαλύθηκε, αλλά παρέμεναν ομάδες ανθρώπων. Σε ανακοίνωση, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι εκλήθη περίπου στις 13:09 στο σημείο, λόγω αναφορών για ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που προσπαθούσαν να μπουν σε κατάστημα. Ακόμη ανέφερε ότι έγιναν τέσσερις συλλήψεις και πως στη συνέχεια διαλύθηκε το πλήθος.

Επίσης, σύμφωνα με την Daily Mail, το βράδυ του Σαββάτου αρκετοί συγκεντρώθηκαν στο Covent Garden. Αρκετοί είχαν συγκεντρωθεί γύρω από μουσικό του δρόμου, κάποιοι κρατούσαν ποτά και χόρευαν, σύμφωνα με την εφημερίδα. Μετά την άρση του δεύτερου εθνικού lockdown, η Βρετανία έχει προχωρήσει σε ένα σύστημα με τρεις κλίμακες κινδύνου, στις οποίες διαφοροποιούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Το Λονδίνο είναι στην κατηγορία 2, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να συναναστρέφονται σε εξωτερικούς χώρους με άτομα με τα οποία δεν διαμένουν μαζί, αρκεί να τηρείται ο κανόνας των συναθροίσεων έως έξι ατόμων.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Η Βρετανία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει την ερχόμενη εβδομάδα το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη γερμανική BioNTech και την Pfizer κατά της Covid-19, καθιστώντας δόσεις του εμβολίου αρχικά διαθέσιμες στα νοσοκομεία, προτού διανεμηθούν αποθέματα σε ιατρικές κλινικές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, με τη βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει βασική προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας. Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech, περνώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στην κούρσα για την έναρξη του κρίσιμης σημασίας προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις