Την επιχείρηση εμβολιασμού θα αναλάβουν 3.000 γιατροί και 12.000 νοσοκόμοι και στην πρώτη φάση, αναμένεται να εμβολιαστούν 1,8 εκατομμύρια Ιταλοί (μεταξύ αυτών θα βρίσκονται οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ηλικιωμένοι). Ο εμβολιασμός δεν θα γίνεται μόνο σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία, αλλά ακόμη και σε χώρους που θα στηθούν ή θα χρησιμοποιηθούν εκτάκτως για τον σκοπό αυτό, όπως λυόμενα κτίσματα και κλειστά περίπτερα ή μεγάλα γυμναστήρια.

Μετά την πρώτη φάση, με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, τα περίπτερα θα τοποθετηθούν σε όλες τις μεγάλες πλατείες των αστικών κέντρων της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σύμβολο της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ιταλία θα είναι ένα αγριολούλουδο, που συμβολίζει την άνοιξη, το ηρανθές. Σύνθημα της εκστρατείας θα είναι “η Ιταλία ξαναγεννιέται μαζί με ένα λουλούδι”. Μάλιστα τα περίπτερα εμβολιασμού θα έχουν το σχήμα του λουλουδιού και φέρουν την υπογραφή του αρχιτέκτονα Stefano Boeri.

Παράλληλα σχεδιάζεται μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία προκειμένου οι Ιταλοί να προσέλθουν να κάνουν το εμβόλιο, με διαφημιστικά σποτ μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου, αλλά και σε ιστοτόπους στο Ίντερνετ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Αρκούρι, στην πρώτη φάση του εμβολιασμού θα υπάρχουν 300 σημεία αναφοράς, ενώ στην μαζική φάση θα υπάρξουν 1.550, με την ιταλική κυβέρνηση να δηλώνει αισιόδοξη πως ως τον Σεπτέμβριο θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι πολιτες.

Το Σάββατο ανακοινώθηκε πως η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από κορονοϊό στην Ευρώπη, με 64.036 Ιταλούς να έχουν πεθάνει. Χτες το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλους 649 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες και 19.903 νέες θετικές διαγνώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου για την Ευρώπη, η Ιταλία πέρασε μπροστά από τη Βρετανία (που καταγράφει δέκα λιγότερους θανάτους, 64.026) και ακολουθούν η Γαλλία (57.567), η Ισπανία (47.624), η Ρωσία (46.453) και η Πολωνία (22.676).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις