Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, μπροστά στα μάτια ολόκληρου του πλανήτη, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους σκεπτικιστικές και τους αρνητές του ιού.

Στο πλευρό του, στεκόταν η γυναίκα του Τζιλ, ενώ η Αφροαμερικανή νοσοκόμα Tabe Masa έκανε το εμβόλιο στον Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τη νέα χρονιά. H Τζιλ Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο νωρίτερα σήμερα, πριν από τον σύζυγό της.

Δείτε το βίντεο:

Αφού έκανε το εμβόλιο, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις κάμερες: «Χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους πάρα πολλά. Στους επιστήμονες και στους ανθρώπους που έφτιαξαν αυτό το εμβόλιο, στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, σε αυτούς που έκαναν τις εργαστηριακές έρευνες».

Δείτε φωτογραφίες

Ο εμβολιασμός του Μάικ Πενς

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος Mάικ Πενς και η σύζυγός του έκαναν το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού σε ζωντανή σύνδεση την Παρασκευή το πρωί στον Λευκό Οίκο. Η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση Τραμπ, με στόχο να «προωθήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στον αμερικανικό λαό».

«Δεν ένιωσα τίποτα. Μπράβο», είπε λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.   Η σύζυγός του, Κάρεν και ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι ακολούθησαν το παράδειγμά του μεταξύ άλλων.   Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί να κάνε το εμβόλιο επίσης οn camera την επόμενη εβδομάδα.   Από οποιαδήποτε προγραμματισμένη διαδικασία απουσιάζει ωστόσο ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιμένει να αρνείται να δεχτεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Την Παρασκευή το πρωί, ο Τραμπ δεν έκανε καμία αναφορά στον εμβολιασμό του Μάικ Πενς, αν και οι βοηθοί του ζήτησαν από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδοθεί ζωντανά.   Παρόλο που το εμβόλιο μπορεί να προσφέρει μια ελπίδα καθώς ο κορωνοϊός προκαλεί περίπου 3.000 θανάτους την ημέρα στις ΗΠΑ, το μήνυμα σχετικά με τον ιό από τους ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης παραμένει μπερδεμένο και συχνά αντιφατικό.

Η σύντομα νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, και ο σύζυγός της θα κάνουν το εμβόλιο την επόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Pfizer – όπως και τα περισσότερα εμβόλια κατά του κοροναϊού – χορηγείται σε δύο δόσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις