Με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στη δυτική Ευρώπη η Γαλλία ενισχύει τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας και από σήμερα επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ξεκινάει νωρίτερα-στις 6μμ αντί στις 8μμ-σε 15 βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα. Παράλληλα, η γαλλική αστυνομία διέλυσε ένα τεράστιο πάρτυ που είχε διοργανωθεί στη βορειοδυτική Γαλλία και συνεχίζονταν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παραβλέποντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Περίπου 2.500 άνθρωποι συμμετείχαν στο ρέιβ πάρτι που διοργανώθηκε σε μια αχρησιμοποίητη αποθήκη στην Λιερόν, κοντά στην Ρεν, και κάποιοι από αυτούς συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία, ανακοίνωσε το Σώμα. Ο υπουργός Εσωτερικών έγραψε στο Twitter ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όσους παραβρέθηκαν στο πάρτυ και ότι ταυτοποιήθηκαν οι διοργανωτές του, οι οποίοι και θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

H νομαρχία Ιλ-ε-Βιλαίν ανέφερε στο Twitter ότι επιβλήθηκαν 450 πρόστιμα για συμμετοχή σε παράνομο πάρτυ, παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μη χρήση μάσκας. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές κάλεσαν όσους συμμετείχαν στο πάρτυ να παραμείνουν σε απομόνωση για επτά ημέρες. Οι εισαγγελικές αρχές στην Ρεν ξεκίνησαν έρευνα για παράνομη διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης και χρήση βίας κατά προσώπων σε θέσεις εξουσίας, όπως ανακοίνωσε η νομαρχία σήμερα μετά τα επεισόδια.

Παράνομο πάρτι και στο Λονδίνο

Παράνομο πάρτι έγινε και στο Λονδίνο, για τον εορτασμό του Νέου Έτους χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Την ώρα που εκατομμύρια Βρετανοί μένουν σπίτι για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, εκατοντάδες άλλοι αγνόησαν επιδεικτικά τα περιοριστικά μέτρα. Αστυνομικοί προσπαθούν να διαλύσουν μαζική συγκέντρωση και το πλήθος τους απωθεί. Μετά την παρέμβαση των αρχών, εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν το χώρο.

Μόνο στο Λονδίνο, η αστυνομία διέλυσε 58 παράνομα πάρτι και συνέλαβε δεκάδες απείθαρχους. Τουλάχιστον πέντε διοργανωτές μαζικών συγκεντρώσεων θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 11 χιλιάδες ευρώ έκαστος.  Μαζικά πάρτι έγιναν και σε άλλες πόλεις, ενώ στο Έσεξ δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν σε μία εκκλησία 500 ετών που υπέστη τεράστιες ζημιές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις