Με καθυστέρηση αρκετών ημερών και με ένα κείμενο 600 λέξεων, η Μελάνια Τραμπ «έσπασε τη σιωπή της» και καταδίκασε τα επεισόδια και την εισβολή στο Καπιτώλιο το βράδυ της Τετάρτης, 6 Ιανουαρίου 2021. Στη μακροσκελή δήλωση αποχαιρετισμού προς τον αμερικανικό λαό, η Μελάνια Τραμπ αναφέρει ότι καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη βία. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ τονίζει ότι είναι απογοητευμένη από την εισβολή που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς.

Μιλά όμως και για ανεκδιήγητο κουτσομπολιό και προσωπικές παραπλανητικές επιθέσεις στην ίδια μετά τις πληροφορίες ότι την ώρα των επεισοδίων η ίδια επέβλεπε φωτογράφιση στο Λευκό Οίκο.

«Το Έθνος μας πρέπει να επουλώσει τις πληγές του με τάξη. Μη γελιέστε, καταδικάζω απερίφραστα τη βία μέσα στο Καπιτώλιο. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή», λέει σε κάποιο σημείο της δήλωσής της.

Τέλος, αποχαιρετώντας τους συμπατριώτες της από τη θέση της ως Πρώτη Κυρία, αναφέρει: «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή στην ζωή μου να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας, Θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν τον σύζυγό μου κι εμένα τα τελευταία 4 χρόνια και έδειξαν τι σημαίνει αμερικανικό πνεύμα. Είμαι ευγνώμων σε όλους σας που με αφήσατε να σας υπηρετήσω σε τομείς που αγαπώ».

Η δήλωση της Μελάνια Τραμπ έρχεται μετά από όργιο φημών ότι την ώρα που οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, εκείνη βρισκόταν σε φωτογράφιση αντικειμένων και επίπλων στο Λευκό Οίκο, που με φροντίδα της ίδιας, έχουν αναπαλαιωθεί.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχόλιο για την παραίτηση της Στέφανι Γκρίσαμ, πρώην διευθύντριας επικοινωνιών του Λευκού Οίκου και μετέπειτα υπεύθυνης του προσωπικού της Πρώτης Κυρίας.

Η Γκρίσαμ ήταν ένας από τους πιο μακροχρόνιους αξιωματούχους της διοίκησης του Τραμπ, έχοντας ξεκινήσει τη θητεία της ως υπεύθυνη για την προεκλογική εκστρατεία του τότε υποψήφιου Ρεπουμπλικάνου το 2015. Η Γκρίσαμ εισήλθε στο Λευκό Οίκο ως αναπληρωτής γραμματέας Τύπου υπό τον Σιν Σπάισερ, αλλά τον Μάρτιο του 2017, η Μελάνια Τραμπ την προσέλαβε για το προσωπικό της στην Ανατολική Πτέρυγα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις