Στην φράση του νέου πλανητάρχη Τζο Μπάιντεν ότι «η Δημοκρατία νίκησε» επικεντρώνουν τα περισσότερα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού αλλά και διεθνή Τύπου.

Ανάμεσα σε αρκετούς άλλους τίτλους, ο Guardian κυκλοφορεί με τον τίτλο: «Η Δημοκρατία επικράτησε» και μια αφίσα στην πρώτη του σελίδα, όπου απεικονίζεται ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Καπιτώλιο.

Και οι New York Times επιλέγουν το ίδιο μήνυμα προσθέτοντας το σχόλιο ότι «Ο Μπάιντεν ορκίζεται να ενώσει ξανά το έθνος». Παράλληλα, στο πρωτοσέλιδο υπάρχει και μια φωτογραφία όπου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αγκαλιάζει τη σύζυγό του, Τζιλ.

Οι Financial Times «υποδέχονται τον Τζο Μπάιντεν με μια τεράστια φωτογραφία του και τον ίδιο τίτλο: «Επικράτησε η δημοκρατία».

Το πρωτοσέλιδο του Scotsman δημοσιεύει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του. «Η δημοκρατία είναι πολύτιμη. Η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Αυτήν την ώρα, φίλοι μου, επικράτησε η δημοκρατία».

«Μπάιντεν:«Η ενότητα είναι το μονοπάτι», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Washington Post, με μια φωτογραφία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ την ώρα της ορκωμοσίας του.

«Τερματισμός του αστικού πολέμου» είναι ο τίτλος του Telegraph ενώ οι Times σημειώνουν από την πλευρά τους: «Χρόνος για ενότητα».

Η Mail χαιρετίζει μια «νέα αυγή για την Αμερική» με φωτογραφία του Τραμπ που αναχωρεί από την Ουάσινγκτον και τον Μπάιντεν να αγκαλιάζει τη σύζυγό του.

Το Express επικεντρώνει στη σχέση του νέου προέδρου με τον Μπόρις Τζόνσον και έχει κύριο τίτλο του: «Μεγάλη στιγμή για τις ΗΠΑ και τη Βρετανία».

Η Metro επιλέγει να χρησιμοποιήσει τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του με τον τίτλο: «Τώρα κάνε πάλι την Αμερική υπέροχη».

Η El Mundo στην Ισπανία κυκλοφορεί με μια φωτογραφία του Μπάιντεν και τίτλο: «Τζο Μπάιντεν: Έχουμε πολλά να θεραπεύσουμε».

Η γερμανική Bild, η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχει τον τίτλο «Comeback für Amerika», ενώ η Suddeutsche Zeitung αναφέρει «Νέα εποχή στην Αμερική».

Τέλος, η South China Morning Post έχει τίτλο: «Ο κόσμος ξυπνά με έναν νέο Αμερικανό ηγέτη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις