Η Ακαδημία εξέδωσε οδηγίες στις οποίες αναφέρεται: “Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις συγκοινωνίες, όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι εφικτή, πρέπει να συνοδεύεται από μία απλή πρόβλεψη: Να αποφύγουμε τις ομιλίες και να κάνουμε τηλεφωνήματα”. Μιλώντας στο BFM TV, το μέλος της Ακαδημίας, Patrick Berche, ανέφερε πως αν στον συρμό υπάρχουν τρία άτομα δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν βρισκόμαστε μόλις δύο εκατοστά από τον διπλανό μας λόγω συνωστισμού, τότε δεν πρέπει να μιλάμε στο τηλέφωνο, γιατί έτσι μεταδίδονται τα μικρόβια. “Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, είναι μία σύσταση” σημείωσε ο ίδιος.

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής, που ιδρύθηκε το 1820, είναι ένα συμβουλευτικό σώμα. Πρόσφατα επέκρινε την σύσταση της κυβέρνησης στον κόσμο να φορά μόνο ιατρικές μάσκες, λέγοντας πως και οι υφασμάτινες και οι μάσκες που κατασκευάζουν μόνοι τους οι πολίτες είναι το ίδιο αποτελεσματικές, αν φοριούνται σωστά και ότι κίνδυνος υπάρχει όταν βγάζουμε την μάσκα. “Μια αλλαγή στις συστάσεις για μια πρακτική με την οποία έχει εξοικειωθεί ο πληθυσμός μπορεί να φανεί ακατανόητη και να αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες για την ορθότητα των πολιτικών” ανέφερε.

Ένα εκατομμύριο Γάλλοι εμβολιάστηκαν

Επίσης, σήμερα έγινε γνωστό πως ένα εκατομμύριο Γάλλοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, σχεδόν έναν μήνα αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα. Ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, με μήνυμά του στο Twitter, ευχαρίστησε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και όλους εκείνους που “ένωσαν τις δυνάμεις” τους για να ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία. Η υπουργός Βιομηχανίας Ανιές Πανιέρ – Ρινασέρ ανέφερε στο France Inter ότι ο επόμενος στόχος είναι να εμβολιαστούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι τον Ιούνιο. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι ο αριθμός αυτό θα ξεπεραστεί.

Δημοσίευμα για νέο λοκντάουν

Πάντως σήμερα, η εφημερίδα Journal du Dimanche έγραψε πως η χώρα ενδέχεται να μπει ξανά σε λοκντάουν “μέσα σε λίγες ημέρες”, καθώς υπάρχει ανησυχία για νέα αύξηση των κρουσμάτων – ειδικά του μεταλλαγμένου τύπου που εμφανίζεται στη Βρετανία. Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση, έγραψε πως είναι πιθανόν ο Εμμανουέλ Μακρόν να ανακοινώσει το τρίτο λοκντάουν το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις