Για την ακρίβεια, ο Μπέρνι Σάντερς, ήταν το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση, στην τελετή ορκωμοσίας του νέου αμερικανού προέδρου – με την “παράταιρη” όψη και στάση του μέσα στη γενική “ευφορία” που έφερε η αλλαγή ηγεσίας στον Λευκό Οίκο. Μιλώντας στην εκπομπή Late Night με τον Seth Meyers, στο NBC έκανε την πρώτη του δήλωση για την “καταιγίδα” από δικά του memes που πλημμύρισαν τα social media και μετά και τα mainstream.

“Απλά καθόμουν εκεί και προσπαθούσα να ζεσταθώ και να παρακολουθήσω αυτά που γίνονταν” ανέφερε. Στην ερώτηση για το αν οι συνεργάτες του του έχουν δείξει τα memes με τα γάντια, ανέφερε πως τα βλέπει και γέλασε με ένα – δύο που του έδειξε ο δημοσιογράφος.

Για τα γάντια, είπε πως η γυναίκα που τα φτιάχνει δεν τα πουλάει αλλά τα χαρίζει. Είναι μία δασκάλα από το Βερμόντ και – όπως είπε ο γερουσιαστής – δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενη από ανθρώπους που την προσεγγίζουν και της ζητούν να φτιάξει και για εκείνους. Σε ερώτηση για το τί είχε μέσα ο φάκελος που κουβαλούσε στην ορκωμοσία, ο Σάντερς είπε πως είναι “μυστικό”.

Η γυναίκα που τα έπλεξε “δεν τα πουλάει”

Η γυναίκα που έπλεξε τα γάντια λέγεται Jen Ellis και έκανε δώρο τα γάντια στον Σάντερς πριν δύο χρόνια. Μέσω Twitter απάντησε στις εκκλήσεις για γάντια: “Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ήταν μία ιστορική ημέρα. Είμαι κολακευμένη που ο Μπέρνι τα φόρεσε στην ορκωμοσία, αλλά δυστυχώς δεν  έχω άλλα για να πουλήσω”. Σε συνέντευξή της δήλωσε πως “είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο και μητέρα και είναι πολύ απασχολημένη“.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτιάξω 6.000 ζευγάρια και κάθε φορά που μπαίνω στο mail μου υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες που μου ζητούν κι άλλα” ανέφερε και πρόσθεσε: “Δεν θέλω να δυσαρεστήσω κανέναν αλλά αυτά τα γάντια είναι ξεχωριστά και μοναδικά. Σε αυτή τη ζωή, δεν μπορούμε να έχουμε πάντα κάθε πράγμα που θέλουμε”.

Ορισμένα από τα memes

  

Ο Μπέρνι Σάντερς, είναι ο ανεξάρτητος πολιτικός με την μεγαλύτερη θητεία στο Κονγκρέσο.

Ήταν δύο φορές υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, το 2016 και το 2020 και είχε εντυπωσιακή απήχηση στη βάση του κόμματος, ειδικά λαμβανομένων υπόψη των μέσων που διέθετε η καμπάνια του και της μικρής προβολής από τα ΜΜΕ. Στην αναμέτρηση με την Χίλαρι Κλίντον η μάχη ήταν “στήθος με στήθος”, με λίγες μονάδες διαφορά, ωστόσο και τις δύο φορές έχασε το χρίσμα καθώς επιλέχθηκαν υποψήφιοι με λιγότερο ριζοσπαστικές θέσεις. Ο Σάντερς είναι υποστηρικτής της δωρεάν υγείας και παιδείας, της αύξησης του κατώτατου μισθού, της άρσης του φοιτητικού χρέους κ.α. προοδευτικών πολιτικών.

Αποσπάσματα από τα debates για το χρίσμα 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις