Η Moderna Inc ανακοίνωσε επίσημα την πρότασή της να γεμίζουν τα φιαλίδια με επιπρόσθετες δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19. O στόχος της Αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας  είναι να διευκολύνει την παραγωγή καθώς προσεγγίζει σε ημερήσιο επίπεδο την παρασκευή του ενός εκατομμυρίου δόσεων.

“Η εταιρεία προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια με επιπρόσθετες δόσεις του εμβολίου, ως τις 15 δόσεις έναντι των σημερινών 10 δόσεων” ανέφερε η εταιρεία ύστερα από ανακοίνωσή της η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον πρόσθεσε ” Η Moderna θα χρειαστεί να έχει περαιτέρω συζητήσεις με την FDA για να εξασφαλίσει ότι η υπηρεσία αυτή βλέπει θετικά την προσέγγιση αυτή προτού την εφαρμόσει” κάνοντας αναφορά στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Στίβεν Χογκ, δήλωσε ότι οι παραπάνω δόσεις θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των περιορισμών όσον αφορά το επίπεδο της παραγωγής. Ο ίδιος επισήμανε λέγοντας “πέρα από την ποσότητα του φαρμακευτικού προϊόντος που διατίθεται, υπάρχει επίσης θέμα πόσα φιαλίδια μπορεί κανείς να γεμίσει σε μια δεδομένη χρονική περίοδο”. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο του CNBC, η Moderna Inc ζήτησε από την FDA την άδεια να γεμίζει τα φιαλίδια των εμβολίων κατά του κορονοϊού με έως και 5 επιπλέον δόσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η διανομή του εμβολίου της Moderna ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, ύστερα από την έγκριση της FDA. Το εν λόγω εμβόλιο ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία εκείνου των Pfizer/BioNTech.

Η FDA είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2020 ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επιπλέον δόσεις, 6 αντί για 5, στα φιαλίδια του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις