Ο Βρετανός Τομ Μουρ έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών, νικημένος από τον κορονοϊό. O Μουρ ταλαιπωρούνταν από πνευμονία τις προηγούμενες εβδομάδες. Το Σάββατο διεγνώσθη θετικός στον COVID-19. Τις τελευταίες ώρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Bedfordshire όπου και εξέπνευσε.

O βετεράνος λοχαγός έγινε ο ήρωας του έθνους το 2020 καθώς συγκέντρωσε το ποσό ρεκόρ των 33 εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ του είχε απονέμει τον τίτλο του «Σερ» για την αξιοθαύμαστη πράξη του. Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αναμένεται να στείλει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Οι κόρες του «ήρωα της πανδημίας», Χάνα και Λούσι ανέφεραν «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

«Περάσαμε ώρες μιλώντας μαζί του, φέρνοντας στο μυαλό μας αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και από την υπέροχη μητέρα μας. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα. Ο τρόπος που έζησε την προηγούμενη χρονιά ο πατέρας μας δεν ήταν τίποτα λιγότερα από σπουδαίος. Ένιωσε ξανά νέος και έκανε πράγματα που ονειρευόταν. Παρόλο που βρέθηκε μέσα σε τόσες καρδιές για τόσο σύντομο διάστημα, ήταν ένας απίστευτα καλός πατέρας και παππούς και θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δύο γυναίκες.

Για την παραμονή του του «Σερ Τομ» στο νοσοκομείο, η Χάνα και η Λούσι, χαρακτήρισαν το ιατρικό προσωπικό ως «άψογους επαγγελματίες» ενώ τόνισαν πως η φροντίδα που έλαβε ήταν «εξαιρετική».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις