Μπορεί όλος ο κόσμος να κάνει αναφορές στην δεύτερη ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν σκοπεύει να προβεί σε κάποιο σχόλιο. Ο ισχυρός άνδρας των Δημοκρατικών όπως έχει ξεκαθαρίσει θέλει να εστιάσει σε πολύ πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την αμερικανική κοινωνία και την αντιμετώπιση της πανδημίας της covid-19.

Η ομογενής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι δήλωσε πριν από λίγη ώρα «είναι προφανώς μια τεράστια ιστορία για τη χώρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όμως ο πρόεδρος επικεντρώνεται στις θέσεις εργασίας των Αμερικανών και στην πανδημία». Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι είναι ένας ηγέτης που δεν έχει χρόνο για χάσιμο πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σχολαστικές λεπτολογίες των νομικών ή με το θέμα της συνταγματικότητας της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την στιγμή που ξεκινούσε η δίκη στην Γερουσία, την ίδια ώρα ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποιούσε  σύσκεψη για το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν και πολλοί επικεφαλής επιχειρήσεων, όπως οι Τζέιμι Ντίμον (JPMorganChase), Νταγκ ΜακΜίλον (Walmart), Σόνια Σίνγκαλ (Gap).

Από την μέρα που ανέλαβε την εξουσία, ο Μπάιντεν αποφεύγει να αναφέρεται στον προκάτοχό του και προσπαθεί να απαντά όσο πιο αόριστα γίνεται στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Στο ζήτημα της δίκης τόνισε «ας αφήσουμε την Γερουσία να κάνει τη δουλειά της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις