Ο Έντουαρντ Σελέζνιεφ, 51 ετών, από τη βορειοδυτική περιοχή του Αρχανγκέλσκ Ομπλάστ της Ρωσίας, σκότωσε τρεις από τους φίλους του και έφαγε τμήματα από τις σορούς τους. Ο Ρώσος κανίβαλος καταδικάστηκε για τους φόνους των τριών φίλων του από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017.

Γνωστός και ως ο Κανίβαλος του Αρχανγκέλσκ, ο Σελέζνιεφ ομολόγησε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τρεις φίλους του ηλικίας 59, 43 και 34 ετών, όσο αυτοί ήταν λιπόθυμοι ύστερα από κατάσταση μέθης από αλκοόλ. Στη συνέχεια  έβρασε τις σορούς τους και έφαγε τα μαγειρεμένα απομεινάρια τους. Οι δικαστικές αρχές της Ρωσίας επιβεβαίωσαν την ισόβια καταδίκη του κανίβαλου ύστερα από μια αποτυχημένη έφεση των δικηγόρων του. O άνδρας πετσόκοψε τα θύματα, που δεν κατονομάζονται, και αφού κράτησε τα κομμάτια που ήθελε να πάει σε πλαστικές σακούλες, πέταξε τα απομεινάρια σε έναν τοπικό ποταμό. Μάλιστα, μετακόμισε στο διαμέρισμα ενός από τα θύματά του, αφού τον σκότωσε και τον έφαγε, λέγοντας στους γονείς του άνδρα ότι ο γιος τους πήγε να δουλέψει σε άλλη πόλη.

Την ιστορία επανέλαβε στους αστυνομικούς που ερευνούσαν για την τύχη του αγνοούμενου προσώπου. Τα άλλα δύο θύματα δεν είχαν οικογένεια να τους αναζητήσει. Ο Σελέζνιεφ μαγείρευε σκυλιά, γάτες, πουλιά και άλλα μικρά ζώα που έβρισκε στους δρόμους. Όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα των τριών ανδρών, η αστυνομία είπε ότι ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και η κατάστασή τους, αφού είχαν κομματιαστεί, καθιστούσε δύσκολη την ταυτοποίησή τους. Ο Σελέζνιεφ έχει ήδη εκτίσει 13 χρόνια στη φυλακή για άλλο διπλό φονικό. Οι ψυχίατροι διέγνωσαν ότι ο άνδρας ήταν πλήρως λογικός και είχε την πλήρη ευθύνη για τη δολοφονία των τριών φίλων του και αποφασίστηκε να παραπεμφθεί σε νέα δίκη για τα τελευταία εγκλήματά του. Ο ρωσικός ποινικός κώδικας δεν περιλαμβάνει κανιβαλισμό οπότε ο κατηγορούμενος δικάστηκε για φόνο και κακή χρήση των μερών του σώματος των θυμάτων. Το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο, αφού επανεκτίμησε όλα τα στοιχεία, καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις