Με μια ανάρτηση στα social media στην οποία τρολάρει τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας που κάνουν «θραύση» για τον πατέρα της, η κόρη του Μπιλ Γκέιτς γνωστοποίησε πώς έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η 24χρονη Τζένιφερ Γκέιτς εξέφρασε ευγνωμοσύνη που της δόθηκε η δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο, ευχαριστώντας θερμά τους επιστήμονες και το ιατρικό προσωπικό που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού. Ωστόσο δεν παρέλειψε να πειράξει όσους πιστεύουν τρελές θεωρίες γύρω από το εμβόλιο, όπως για παράδειγμα ότι περιέχει κάποιου είδους «τσιπάκι» που έχει φτιάξει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft για να «μπαίνει στο μυαλό τους» και να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Έτσι, ενημέρωσε τους followers της ότι, προς μεγάλη της λύπη, αυτό δεν συνέβη στην περίπτωσή της…


Αναλυτικά η ανάρτηση της Τζένιφερ Γκέιτς:

«Έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που εμφανίστηκε ο SarsCOV2 και πλέον έχουμε περισσότερες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων, που συμβάλλουν στην προστασία ατόμων και κοινοτήτων. Είχα το προνόμιο να λάβω την πρώτη δόση mRNA, για να διδάξω τα κύτταρά μου να δημιουργούν μια προστατευτική, ανοσοποιητική αντίδραση απέναντι στον ιό. Ως φοιτήτρια της ιατρικής και επίδοξη γιατρός, είμαι ευγνώμων για αυτήν την επιλογή που θα μου παρέχει προστασία και ασφάλεια για τη μελλοντική μου πρακτική.

»Ενθαρρύνω τους πάντες να ενημερωθούν και να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν το εμβόλιο μαζί με τις οικογένειές τους, όταν τους δοθεί η επιλογή. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι κοινότητές μας για όλους». Η ανάρτηση περιλαμβάνει και δύο υστερόγραφα, με την Τζένιφερ να επισημαίνει στο πρώτο ότι θα εξακολουθήσει να φορά τη μάσκα της (ή ακόμα και δύο) παρότι εμβολιάστηκε, και στο δεύτερο να «ενημερώνει» ότι δυστυχώς το εμβόλιο ΔΕΝ εμφύτευσε τον ιδιοφυή πατέρα της στο μυαλό της. «Μακάρι το mRNA να είχε αυτή τη δύναμη…» συμπληρώνει με νόημα η Τζένιφερ Γκέιτς.

Ο Μπιλ Γκέιτς

Όπως αναφέρει η New York Post, η 24χρονη Τζένιφερ Γκέιτς σπουδάζει ιατρική στην πανεπιστημιακή σχολή Icahn School of Medicine του Mount Sinai, και είναι στο δεύτερο έτος των σπουδών της.

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα «Bill & Melinda Gates» έχει δωρίσει μέχρι στιγμής 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια τόσο για την έρευνα, όσο και για την ανάπτυξη, αλλά και τη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις