Τις τελευταίες ημέρες η κλιματική αλλαγή δείχνει τα “δόντια” της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκετά μέρη μπήκαν στην «κατάψυξη» ενώ ακόμη και ο «θερμός» Νότος βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για πολικές θερμοκρασίες. Για αρκετά μεγάλο διάστημα εκατομμύρια πολίτες στο Χιούστον, το Ντάλας και το Ώστιν έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό ενώ παραπάνω από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η νεαρή βουλευτής των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια, Αλεξαντρία Οκάζιο-Κορτέζ (ΑΟΚ), παρά το γεγονός ότι υπηρετεί στα έδρανα της Νέας Υόρκης, την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πληγέντες. Μέχρι στιγμής η ΑΟΚ έχει συγκεντρώσει το ποσό-ρεκόρ των 5 εκατομμύριων δολαρίων. Την Τρίτη, η βουλευτής των Δημοκρατικών βρέθηκε στο Χιούστον μαζί με τρεις ακόμη βουλευτές μοιράζοντας τις απαραίτητες προμήθειες στους πολίτες σε συνεργασία με τη Houston Food Bank.

Την Παρασκευή 26/2 ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να βρεθεί στο Τέξας μαζί με την σύζυγό του Τζιλ.

Πόλεμος ευθυνών και παραιτήσεις

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της πολιτείας, Τεντ Κρουζ, αποδοκιμάστηκε έντονα τόσο από την κοινή γνώμη όσο και από τους Δημοκρατικούς καθώς τις μέρες που οι συμπολίτες του έδιναν μάχη επιβίωσης, εκείνος αποφάσισε να πάει διακοπές στο ηλιόλουστο Κανκούν του Μεξικού. Μάλιστα ο Κρουζ είναι από τους νομοθέτες που δεν πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή. Ο ίδιος παρά το γεγονός ότι απολογήθηκε στους συναδέλφους του, συνεχίζει να περνάει “λαϊκά δικαστήρια” με τους Δημοκρατικούς να ζητούν την παραίτησή του.

Επίσης τέσσερα μέλη του Οργανισμού Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τέξας (ERCOT) δήλωσαν παραίτηση μετά τα ατελείωτα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ηλεκτροδότηση. Αρκετοί άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία ενώ παρά το γεγονός ότι οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί σε πολλά σημεία της πολιτείας, χιλιάδες πολίτες παραμένουν στο σκοτάδι. Η Ομοσπονδιακή βοήθεια ανέρχεται σε 60 γεννήτριες ρεύματος, οι οποίες όμως κατά βάση χρησιμοποιούνται από νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις