Οι Ηνωμένες Πολιτείες θρηνούν παραπάνω από 500 χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία της COVID-19. Ο αριθμός συγκλονίζει και υπενθυμίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με έναν “αόρατο” εχθρό. Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, μαζί με τους συζύγους τους, στάθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο και με ευλάβεια τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του κορωνοϊού.

O αριθμός των νεκρών ξεπερνάει εκείνον του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, της Κορέας και του Βιετνάμ. Στους εξωτερικούς χώρους τοποθετήθηκαν κεριά. Επιπροσθέτως δόθηκε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες για τις επόμενες πέντε ημέρες ως ένδειξη πένθους ενώ στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον οι καμπάνες χτύπησαν 500 φορές για κάθε χίλιους νεκρούς. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρήσουν μαζί του ενός λετπού σιγή την ώρα που ο ήλιος έδυε. Αμέσως μετά ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας ότι «το έθνος θα χαμογελάσει ξανά». Στη συνέχεια πρόσθεσε «Πρέπει να αντισταθούμε στο μούδιασμα της θλίψης. Πρέπει να αντισταθούμε στο να βλέπουμε κάθε ζωή ως στατιστική».

Επιπλέον, τα μέλη του Κογκρέσου, κρατώντας της απαραίτητες αποστάσεις, βρέθηκαν έξω από το Καπιτώλιο και τήρησαν με τη σειρά τους ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της πανδημίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην κορυφή του παγκόσμιου πίνακα, μετρώντας τις περισσότερες απώλειες από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Σε ολόκληρο τον κόσμο 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό. Το 20% αντιστοιχεί στις ΗΠΑ. Τόσο οι ειδικοί όσο και ο πολιτικός κόσμος κάνουν λόγο για εθνική τραγωδία που σύντομα πρέπει να μπει ένα τέλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις