Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι αρκετοί λιμενικοί τραυματίστηκαν στο νότιο Ιράν. Η αιτία ήταν πως υπήρχαν αρκετοί που ήταν εξοργισμένοι από τον θάνατο ενός φερόμενου λαθρεμπόρου καυσίμων, με αποτέλεσμα να επιτεθούν στο φυλάκιό τους.

Το συγκεκριμένο θύμα σκοτώθηκε την Παρασκευή σε ανταλλαγή πυροβολισμών με λιμενικούς που καταδίωκαν λαθρεμπόρους στα ανοιχτά του Σιρίκ, κάτι που προέκυψε ως είδηση από το πρακτορείο Fars.  Το πρακτορείο επικαλείται τον Χοσεΐν Ντεχακί, τον επικεφαλής των λιμενικών αρχών της νότιας επαρχίας Χορμοζγκάν, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι αργότερα ένα πλήθος επιτέθηκε σε ένα φυλάκιο στην περιοχή Κουχεστάκ, τραυματίζοντας πολλούς λιμενικούς.

Η μάχη για το λαθρεμπόριο

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τουλάχιστον δύο άνθρωποι που μετέφεραν πετρέλαιο από το Ιράν στο Πακιστάν πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Το επεισόδιο αυτό στάθηκε αφορμή για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που ξεκίνησαν από τη μεθοριακή πόλη Σαραβάν και επεκτάθηκαν σε άλλες περιοχές της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουχιστάν. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έως και 23 άνθρωποι ενδέχεται να σκοτώθηκαν στις ταραχές αυτές από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Η τιμή των καυσίμων στο Ιράν είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο και η Τεχεράνη δίνει αγώνα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο προς τις γειτονικές χώρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις