Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ γνώρισαν… βαριά ήταν, όπως δείχνουν τα exit poll, στις τοπικές εκλογές στη Γερμανία στα κρατίδια Βάδη -Βυρτεμβέργη και Ρηνανία – Παλατινάτο. Σύμφωνα με το exit poll του ARD, στη Βάδη -Βυρτεμβέργη το CDU χάνει 4 μονάδες και το ποσοστό του πέφτει στο 23% έναντι 31% των Πράσινων που αναδεικνύονται πρώτο κόμμα.

Στη Ρηνανία – Παλατινάτο οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν 6 μονάδες και με 26% είναι δε΄΄υτερο κόμμα πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες που κερδίζουν 31%, Οι τοπικές κάλπες εκτιμάται ότι αποτελούν… προεόρτια του τι θα ακολουθήσει σε έξι μήνες, όταν το σύνολο των Γερμανών πολιτών θα κληθεί να επιλέξει το διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χριστιανοδημοκράτες γίνονται αποδέκτες της δυσαρέσκειας για τα περιοριστικά μέτρα και για τα προβλήματα κατά την έναρξη των εμβολιασμών. Επίσης μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και οι καταγγελλίες ότι δύο βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών έλαβαν μίζες για να προωθήσουν συμβόλαια προμήθειας μασκών.

Οι δύο βουλευτές αναγκάστηκαν σε παραίτηση, ενώ ένας τρίτος παραιτήθηκε επίσης καθώς το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις