Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ απάντησε στις αιτιάσεις μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο China Development Forum που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, λέγοντας ότι η εταιρεία του θα κλείσει εάν αποδειχθεί τα αυτοκίνητά της χρησιμοποιούνται για σκοπούς κατασκοπείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla απάντησε με αυτό τον τρόπο στην απόφασή του κινεζικού στρατού  να απαγορεύσει την είσοδο των αυτοκινήτων Tesla σις εγκαταστάσεις του. Ο Μασκ συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να είμαστε πολύ προσεκτικοί με οποιαδήποτε πληροφορία. “Εάν η Tesla χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα για κατασκοπεία στην Κίνα ή οπουδήποτε, θα κλείσουμε.” Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters την Παρασκευή, ο κινεζικός στρατός εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την ασφάλεια για κάμερες που είναι εγκατεστημένες στα οχήματα της Tesla.

Οι κάμερες χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους οδηγούς στην στάθμευση και τον αυτόματο πιλότο, ενώ ορισμένα μοντέλα έχουν επίσης κάμερες στον καθρέφτη για την ασφάλεια του οδηγού οι οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν δεδομένα προκειμένου όπως ισχυρίζεται η εταιρεία αυτά να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη αυτόνομων λειτουργιών οδήγησης. Κινέζοι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι τα αυτοκίνητα μπορούσαν τόσο να φωτογραφήσουν όσο και να ηχογραφήσουν τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος. “Δεν χρειάζονται drones όταν υπάρχουν τόσα Model 3” έλεγε σε ξένα πρακτορεία Κινέζος δημοσιογράφος

Ο κινεζικός στρατός έδωσε εντολή στους ιδιοκτήτες  Tesla να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Την ίδια ώρα διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και την Κίνα επέκριναν αλλήλους κατά τη διάρκεια μιας διήμερης συνάντησης στην Αλάσκα, σε μία τις πρώτες προσωπικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και μια ιδιαίτερα κρίσιμη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η Tesla πούλησε περίπου το 30% των οχημάτων της στην Κίνα πέρυσι, αλλά αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από εγχώριους αντιπάλους. Ο …ψυχρός πόλεμος που επιστρέφει δεν θα μπορούσε να αφήσει απέξω και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις