Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε με έναν βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U στη Λευκορωσία. Όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας, ένα όχημα μεταφοράς του τακτικού βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας Tochka-U, που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας, έχασε την κατεύθυνσή του και έπεσε πάνω σε κατοικημένο σπίτι στην περιοχή Moiseevichi, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μινσκ.

Το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, διέσχισε το δρόμο, έχασε την πορεία του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το σπίτι, το οποίο κατεδάφισε, ενώ από θαύμα οι κάτοικοι του σπιτιού δεν τραυματίστηκαν.

Τα στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν τα πυραυλικά συστήματα Tochka-U, κινούνταν με κατεύθυνση το Slutsk, ενδεχομένως στο πλαίσιο της ευρύτερης κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, λόγω της αυξημένης έντασης που επικρατεί στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U (όνομα NATO Scarab B), είναι σοβιετικής προέλευσης και χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική καταστροφή εχθρικών στόχων και προσωπικού σε τακτικό επίπεδο, λόγω της μικρής του εμβέλειας.

Μπορεί να μεταφέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές, έχει μέγιστο βεληνεκές 70 χιλιόμετρα, με βάρος πολεμικής κεφαλής περίπου 480 κιλά, ανάλογα βέβαια και με τον τύπο αυτής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις