Στο Τέξας ένας ένοπλος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους πέντε – τέσσερις από αυτούς σοβαρά – σε κατάστημα. Ο δράστης που πιστεύεται ότι είναι υπάλληλος της εταιρείας Kent Moore Cabinets, διέφυγε πριν φτάσει η αστυνομία, αλλά αργότερα συνελήφθη, δήλωσε η αστυνομία του Μπράιαν.

Αργότερα από το αστυνομικό τμήμα του Μπράιαν ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος ονομάζεται Λάρι Μπολίν. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 27χρονος τέθηκε υπό κράτηση και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δολοφονία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπράιαν, Έρικ Μπούσκε δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό πόσο καιρό, ο ύποπτος, εργαζόταν στην εταιρεία που βρίσκεται μέσα σε ένα βιομηχανικό πάρκο, ή ποιο ήταν το κίνητρο του για τους πυροβολισμούς. Ο ένοπλος χρησιμοποίησε ένα πιστόλι και ενήργησε μόνος του, είπε ο Μπούσκε. Η αστυνομία του Μπράιαν έλαβε μια κλήση για πυροβολισμούς στην εγκατάσταση Kent Moore Cabinets και αρκετά αστυνομικά οχήματα έφτασαν έξι λεπτά αργότερα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκε τουλάχιστον ένα άτομο νεκρό και πέντε τραυματίες από σφαίρες. Τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ το πέμπτο έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ένας αστυνομικός από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του ύποπτου. Ο αστυνομικός είναι σε σταθερή κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο.

Εξελίξεις στο Τενεσί

Το Τενεσί προστίθεται στις πολλές αμερικανικές πολιτείες όπου οι κάτοικοι προσεχώς θα έχουν τη δυνατότητα να οπλοφορούν χωρίς άδεια, αφού ο κυβερνήτης Μπιλ Λι υπέγραψε νομοσχέδιο που το επιτρέπει χθες Πέμπτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Tennessean.

Με βάση τον νόμο αυτόν, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, οι περισσότεροι πολίτες άνω των 21 ετών που έχουν νόμιμα στην κατοχή τους όπλα θα επιτρέπεται να τα φέρουν δημόσια χωρίς να χρειάζονται άδεια.

Ο κυβερνήτης Λι ανέφερε μέσω Twitter ότι υπέγραψε τον νόμο διότι «δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο για τους νομοταγείς πολίτες του Τενεσί να ασκούν τα δικαιώματά τους δυνάμει της 2ης Τροπολογίας του Συντάγματος» των ΗΠΑ, ευχαριστώντας το πολιτειακό κοινοβούλιο αλλά και «την NRA» το λόμπι των όπλων, για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις