Την ώρα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ προετοιμάζεται για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που απεβίωσε στα 99 του χρόνια την περασμένη Παρασκευή, πρόβλημα προέκυψε μετά την απαίτηση του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Άντριου να παραστούν στην τελετή φορώντας στρατιωτικές στολές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μην φορέσει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στρατιωτική στολή, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα ενιαίο οικογενειακό μέτωπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιός της, Πρίγκιπας Άντριου, ο άνθρωπος που προκάλεσε πρόσφατα μεγάλη αναταραχή στην Βασιλική Οικογένεια εξαιτίας των αποκαλύψεων για την στενή σχέση που είχε με τον παιδόφιλο μεγιστάνα Τζέφρι Επστάιν, απαίτησε να παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα του με τη στολή του ναυάρχου.

Στον Άντριου είχε αποδοθεί τιμητικά ο βαθμός του υποναυάρχου στα 55α του γενέθλια το 2015 και στα 60α του γενέθλια επρόκειτο να προαχθεί σε Ναύαρχο κάτι όμως που «πάγωσε» μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τον Επστάιν.

Στρατιωτική στολή όμως θα ήθελε να φορέσει και ο Πρίγκιπας Χάρι για να τιμήσει τον παππού του και μάλιστα εκείνη που φορούσε στο γάμο του τον Μάιο του 2018. Kάτι τέτοιο όμως δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί ο δούκας του Σάσεξ παραιτήθηκε επίσημα από τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ στις ΗΠΑ.

Έτσι, σύμφωνα με την Daily Mail, με μία αιφνίδια απόφαση της τελευταίας στιγμής η βασίλισσα Ελισάβετ διέταξε ότι κανένας δε θα φορέσει στρατιωτική στολή στη διάρκεια της τελετής.

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας -με βάση την εντολή της- θα δώσουν το παρών με μαύρο επίσημο ένδυμα με στόχο να δείξουν ενωμένο μέτωπο και να αποχαιρετήσουν τον Πρίγκιπα Φίλιππο όπως του αρμόζει. Οι άνδρες θα φοράνε κοστούμι και μαύρη γραβάτα και οι γυναίκες μαύρα φορέματα.

Θα είναι μόλις η δεύτερη φορά εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα που τα μέλη της βασιλικής Οικογένειας δεν θα φοράνε στολή στην κηδεία ενός μονάρχη ή του συζύγου τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις