Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από τα νοσοκομεία της Ινδίας, όπου ασθενείς Covid νοσηλεύονται στο ίδιο κρεβάτι. Άλλοι είναι διασωληνωμένοι άλλοι όχι, ενώ ο φόβος είναι ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ινδία είναι ζοφερά, με τα «μαύρα» ρεκόρ του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων να διαδέχονται το ένα το άλλο. Την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, ξεπεράστηκε- για πρώτη φορά – το όριο των 200.000 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε μια ημέρα, ανακοίνωσαν οι Αρχές της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 200.739 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να ξεπερνά έτσι το όριο των 14 εκατομμυρίων (έχει πλέον φθάσει τις 14.074.564).

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 1.038 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 173.123 νεκρούς μέχρι εδώ.

Η Ινδία επανήλθε πριν από μερικές ημέρες στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βάσει του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (31,4 εκατ.), ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα παραμένει ο τέταρτος βαρύτερος στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και του Μεξικού.

Επί σχεδόν 10 ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε ημερήσια βάση ξεπερνά τα 100.000. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα πλησιάζουν πλέον το 1,5 εκατομμύριο (έχουν φθάσει τα 1.471.877).

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της χώρας, μετά από ένα αυστηρό lockdown τριών μηνών, προχώρησε σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές του 2021, οπότε και η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά.

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου Lok Nayak Jai Prakash Narayan, αναφερόμενος στη σημερινή εικόνα και στους παράγοντες που βρίσκονται πίσω από αυτή, παρέπεμψε τόσο στη μη τήρηση των μέτρων από μέρους των πολιτών, όσο και στις μεταλλάξεις του κορονοϊού που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του ιού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις