Πάνω από 100 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στο ανατολικό Λονδίνο, ξυπνώντας μνήμες από την τραγωδία στον πύργο Γκρένφε, η οποία κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί. Η πυροσβεστική κλήθηκε λίγο μετά τις 9 τοπική ώρα και δίνει μάχη με τις φλόγες που έχουν εξαπλωθεί σε τμήματα του 8ου, 9ου και 10ου ορόφου. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως δεν ενημερώθηκαν από τον συναγερμό για περισσότερο από μία ώρα, με έναν κάτοικο να σημειώνει πως το κατάλαβαν μόνο όταν ξύπνησαν από τη μυρωδιά του καπνού.

Πιστεύεται πως το κτίριο έχει παρόμοια επένδυση με εκείνη στον πύργο Γκρένφελ, ο οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες το 2017. Η τραγωδία εκείνη προκάλεσε 72 θανάτους

Από επίσημη έρευνα που έγινε για την τραγική αλληλουχία των γεγονότων του Ιουνίου του 2017, που έκαναν μια συνηθισμένη πυρκαγιά στην κουζίνα ενός διαμερίσματος να μετατραπεί σε πύρινη κόλαση, διαπιστώθηκε ότι στην τραγωδία αυτή συνέβαλε η εύφλεκτη επένδυση των τοίχων του πύργου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις