Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως είναι «αποφασισμένος να συνεχίσει με αυτή την [σ.σ. στρατιωτική] επιχείρηση μέχρι να αποκατασταθεί η ηρεμία και η ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ». Η δήλωση αυτή έρχεται έπειτα από συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ με Ανώτατους Στρατιωτικούς κι ενώ είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα με τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον κάλεσε να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης προς μια κατάπαυση του πυρός.

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως εκτιμά τη διεθνή στήριξη προς το Ισραήλ, τονίζοντας: «Εκτιμώ τη στήριξη από τον πρόεδρο των φίλων μας, των Ηνωμένων Πολιτειών, στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε την άμεση αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, προς την κατεύθυνση μιας εκεχειρίας. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος και έρχεται ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως πράγματι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο εκεχειρίας. «Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συνομιλία σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στο να υποβαθμίσει τις ικανότητες της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες από τις περιφερειακές κυβερνήσεις και τις ΗΠΑ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Tύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ.

«Ο πρόεδρος ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι αναμένει μια σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα προς μια εκεχειρία», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Tύπου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία. Ήταν η τέταρτη τηλεφωνική συνδιάλεξη, την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν στόχους στον Λίβανο έπειτα από ρίψη ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο σε κάθε μέτωπο» διαμηνύουν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις