Η γερουσιαστής με το κόμμα των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, έχει δείξει πως έχει αδυναμία τόσο στο… ακριβό ντύσιμο, όσο και στα ακριβά αυτοκίνητα. Πρόκειται για το νεαρότερο σε ηλικία μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, η οποία ωστόσο δεν είναι… παράδειγμα προς μίμηση με το πιο πρόσφατο περιστατικό, στο οποίο ήταν πρωταγωνίστρια. Το νέο της απόκτημα, ένα λευκό Tesla, εθεάθη παρκαρισμένο παράνομα σε δρόμο της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας «Washington Free Bacon».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Σοσιαλίστρια Κορτέζ αγόρασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2020, όταν η πανδημία της νόσου Covid-19 την δυσκόλεψε στις μετακινήσεις της με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Τον τελευταίο χρόνο, η Κορτέζ -γεννημένη στο Μπρονξ και με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο- οδηγεί ένα Tesla «Model 3», το οποίο όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Washington Free Bacon» ήταν σταθμευμένο παράνομα έξω από το κατάστημα «Whole Foods» κοντά στην πολυτελή πολυκατοικία της στην Ουάσινγκτον. Μέχρι στιγμής, εκπρόσωπός της δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Kορτέζ είχε αποκαλύψει ότι αγόρασε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ήθελε, όπως είπε, να αποφύγει, τις μετακινήσεις της από Νέα Υόρκη σε Ουάσινγκτον με τις δημόσιες συγκοινωνίες λόγω Covid. Το συγκεκριμένο μοντέλο του αυτοκινήτου που έχει επιλέξει είναι ειδικά σχεδιασμένο για μεγάλες αποστάσεις.

Οι ετήσιες οικονομικές απολαβές της ως γερουσιαστής στο Κογκρέσο, ανέρχονται σε 174 χιλιάδες δολάρια, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Υπήρξαν πάντως πολλοί χρήστες στο dιαδίκτυο που έσπευσαν να εκφράσουν την δυσάρεστη έκπληξή τους όχι για το παράνομο παρκάρισμα αλλά για την ακριβή αγορά της Σοσιαλίστριας Κορτέζ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις