Η πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020 αλλά «έχασε» από τον Τζο Μπάιντεν λόγω εκλογικής νοθείας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοκόπησε έγινε από τις 17 ως τις 19 Μαΐου σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αυτή, το 53% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ακόμα ότι ο Τραμπ είναι ο «πραγματικός πρόεδρος» τώρα.

Αυτή τη γνώμη έχει ακόμα ένα 3% των Δημοκρατικών και ένα 25% όλων των Αμερικανών.

Περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων πιστεύει ότι οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από νοθεία, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 56% των Ρεπουμπλικανών.

Δημοσκόπηση που είχε γίνει από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου, είχε δείξει παρόμοια στοιχέια, ότι το 28% όλων των Αμερικανών και το 59% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι έγινε εκλογική νοθεία.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει επίσης ότι το 61% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι «έκλεψαν» τις εκλογές από τον Τραμπ. Επίσης μόνον περίπου 29% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να μοιραστεί κάποιο μερίδιο της ευθύνης για τις φονικές ταραχές από υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο το 67% όλων των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους εκλογικούς αξιωματούχους στην πόλη του ότι κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 58% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Οι δημοσκοπήσεις του Νοεμβρίου και του Μαΐου έγιναν και οι δύο διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοσκόπηση του Μαΐου έγινε σε δείγμα 2.007 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 909 Δημοκρατικοί και 754 Ρεπουμπλικανοί. Το περιθώριο αξιοπιστίας της δημοσκόπησης αυτής, ένα μέτρο υπολογισμού της ακρίβειάς της, είναι περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις