Με έκτακτη είδηση, το BBC μεταδίδει ότι οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά καμία νέα χώρα ή προορισμοί δεν πρόκειται να προστεθούν στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, «είναι ακόμα πιθανό κάποιες χώρες να αφαιρεθούν από τη λίστα», ενώ «υπάρχουν έντονες ενδείξεις ότι θα υπάρχουν προσθήκες στην κόκκινη λίστα». Η λίστα αναλυτικά αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη μέρα.

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ

Εφημερίδα «The Sun»: Καμία χώρα δεν θα προστεθεί σήμερα στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun» αναφέρει ότι καμία χώρα δεν θα προστεθεί σήμερα στην υπάρχουσα «πράσινη λίστα» της Βρετανίας με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπου δεν είναι υποχρεωτική η καραντίνα κατά την επιστροφή των Βρετανών στην πατρίδα τους.

Το δημοσίευμα, το οποίο δεν αποκαλύπτει τις πηγές του, υποστηρίζει όμως ότι θα προστεθούν και άλλες χώρες στην «κόκκινη λίστα».

Επιπλέον, διεξάγονται συνομιλίες για το αν η Πορτογαλία, ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς, θα περάσει από την «πράσινη λίστα» στην «πορτοκαλί λίστα» (amber list), όπου συγκαταλέγεται και η χώρα μας.

H κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, θα διατηρήσει την αυστηρή πολιτική που έχει υιοθετήσει στα διεθνή ταξίδια, θα υπάρξουν ωστόσο «μετατοπίσεις» και αλλαγές.

Νωρίτερα, βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια σειρά από ελληνικά νησιά αναμενόταν να συμπεριληφθούν στην επικαιροποίηση της «πράσινης λίστας» των Βρετανών για τον τουρισμό. Μεταξύ αυτών ήταν η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κως, η Κεφαλονιά. Άλλα δημοσιεύματα, θέλουν να εντάσσονται στην ίδια λίστα και η Μύκονος με την Σαντορίνη, με τις πληροφορίες ωστόσο να μην επιβεβαιώνονται. (Διαβάστε περισσότερα)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις