Νύχτα κόλασης έζησαν στη Σερβία οι κάτοικοι της πόλης Cacak έπειτα από σειρά εκρήξεων στο τοπικό εργοστάσιο πυρομαχικών για άρματα μάχης και πυροβολικό, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Οι συνεχιζόμενες εκρήξεις άρχισαν περίπου στις 1:30 π.μ. τοπική ώρα από το εργοστάσιο «Sloboda» (νοτιοδυτικά του Cacak).

Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με την έκταση της φωτιάς και των ζημιών που έχει προκαλέσει, όπως και αν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

Ανταποκριτής της σερβικής εφημερίδας «Novosti» μαγνητοσκόπησε κάποιους από τους κατοίκους που εγκατέλειπαν την πόλη. «Η αφόρητη δυσωδία από τους καπνούς εξαπλώθηκε στην πόλη και θραύσμα έβρεχε από τον ουρανό», ανέφερε. Τα ασθενοφόρα και η αστυνομία που κινητοποιήθηκαν άμεσα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το εργοστάσιο αφού υπήρχαν φόβοι μεγάλης έκρηξης.

Το εργοστάσιο Sloboda, που ιδρύθηκε το 1948, απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους και ειδικεύεται στην παραγωγή βλημάτων τανκ και πυροβολικού, καθώς και διάφορων τύπων αντιαρματικών όπλων. Βομβαρδίστηκε έντονα από δυνάμεις του ΝΑΤΟ το 1999, αλλά ξαναχτίστηκε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις