Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair αναμένει ότι από τον Ιούλιο και μετά οι μετακινήσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βρετανία θα γίνονται χωρίς περιορισμούς, υιοθετώντας μια αισιόδοξη θέση παρά την κίνηση της Βρετανίας να περιορίσει περαιτέρω χθες, Πέμπτη, τα ταξίδια.

«Όταν οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στα ταξίδια προς και από, ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, λόγω της επιτυχίας των εμβολίων και του γεγονότος ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής αυτής», δήλωσε σήμερα στο BBC ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι.

Βρετανία πράσινη λίστα: «Εκτός μένει τελικά η <a href='https://www.flash.gr/tag/ellada' title='ΕΛΛΑΔΑ'>Ελλάδα</a>», σύμφωνα με το BBC [vid]

Εκτός πράσινης λίστας η Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα δεν μπήκε στην “πράσινη λίστα” της Βρετανίας,  ενώ την ίδια στιγμή ο Μπόρις Τζόνσον “υποβάθμισε” επτά χώρες στην “κόκκινη λίστα”.

Συγκεκριμένα, η Μ. Βρετανία πρόσθεσε επτά χώρες στην “κόκκινη λίστα” των προορισμών που απαιτείται από τους ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία. Αυτές είναι οι: Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Αίγυπτος, Σρι Λάνκα, Σουδάν και Τρινιντάντ Τομπάγκο. Παράλληλα, η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε από την “πράσινη λίστα” στην “πορτοκαλί”.

Τη μεταβολή για την Πορτογαλία είχε προαναγγείλει ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δηλώνοντας στο Reuters ότι “το ποσοστό θετικότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την τελευταία επισκόπηση στην Πορτογαλία”.

“Χρειάζεται λίγη υπομονή”, πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει την επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, που προβλέπεται να γίνει στις 21 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις