Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε αν η κυβέρνηση θα τηρήσει το σχέδιό για άρση των μέτρων lockdown στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

FILE PHOTO: Britain’s Health Secretary Matt Hancock gives an update on the COVID-19 pandemic at a virtual news conference at 10 Downing Street in London, Britain February 8, 2021. Tolga Akmen/Pool via REUTERS/File Photo

«Είναι πολύ νωρίς για να πάρουμε μια τελική απόφαση πάνω σε αυτό. Ο πρωθυπουργός, εγώ και η (αρμόδια) ομάδα θα εξετάσουμε όλα τα στοιχεία αυτήν την εβδομάδα. Έχουμε δηλώσει ότι θα δώσουμε στον κόσμο επαρκές χρονικό περιθώριο ενόψει της ημερομηνίας της 21ης Ιουνίου», δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News.

«Προς το παρόν δεν λέμε ‘Όχι’ στην 21η Ιουνίου», πρόσθεσε.

A worker walks past coronavirus disease (COVID-19) mobile testing vehicles parked at a depot in London, Britain, May 3, 2021. REUTERS/Toby Melville

Έντονη ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη

Σημειώνεται παράλληλα ότι ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, επιδημιολόγος του Imperial College του Λονδίνου και πρώην σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι η ινδική μετάλλαξη του κορoνοϊού είναι κατά 30% έως 100% πιο μεταδοτική από τη βρετανική, η οποία ήταν ήδη υπερμεταδοτική, χαρακτηριστικό που ενδέχεται να έχει δραματικές συνέπειες.

Έρευνα που εκπονήθηκε από επιστήμονες του University College London, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Κασσιώτης, διαπίστωσε ότι μία τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech είναι αναγκαία για τους πιο ευάλωτους, ιδιαίτερα εξαιτίας της περιορισμένης αποτελεσματικότητάς του (κατά 17%) έναντι της ινδικής μετάλλαξης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις